reprise 2

meepesaant

3 mei 2015 t/m 24 mei 2015

Twee zussen, twee vriendinnen, twee vrouwen uit Tilburg. Elke week kaarten ze samen en hebben het 'meepesaant' over mannen, kwalen en kinderen. Over het leven, de dood en het koor. Marc-Marie Huijbregts en Marcel Musters kennen die vrouwen. Ze zijn met hen opgegroeid. Ze waren bij die kaartmiddagen. Ze zijn die twee zussen, vriendinnen, vrouwen uit Tilburg.

De voorstelling ging op 6 oktober 2011 in première in Theater Bellevue als lunchvoorstelling en duurt ongeveer 70 minuten.

Uit de recensies:

Brabants Dagblad: "Een kostelijk en schitterend stuk over twee Tilburgse zussen. Heel herkenbaar ook."

Theater Journaal: "Een voorstelling om met een glimlach aan terug te denken."

Trouw: "Het is juist onder de kabbelende nietszeggendheid van de alledaagse gesprekken en onder die vileine grappen dat de echte tragiek van de voorstelling ligt."

De Volkskrant: "Het aardige is dan dat het niet blijft bij kabbelend geklaag, gekaart en kruiswoordgepuzzel; iedere keer neemt het verhaal net even een andere wending dan misschien voorzien - zo blijft het steeds onderhoudend. En de dametjes met hun lief en leed, van leesmap, moeilijke voeten en gebitten, een rare moedervlek en dat slechte geheugen voor namen, tot hun onverhoopt gevoel voor drama en tragiek, die zijn gewoon kei-leuk."

NRC: "Ze zijn grappig door het grillige verloop van hun conversatie, waarin de kleur van de kleding bij de crematie („Donkergeel? Is ’t meer donker of is ’t meer geel?”) evenveel gewicht krijgt als de al door eerdere lezers ingevulde kruiswoordpuzzels in de leesportefeuilleblaadjes."

Het Parool: "Musters is goed, Musters is meer dan goed met zijn waggelende loop en feminiene sentimenten – hier verrijst een struis en authentiek stukje Tilburg. Maar Huijbregts stijgt in deze voorstelling boven zichzelf uit. Die tong die alsmaar onrustig door zijn mond roert, die ongeduldige gestiek, de onnavolgbare wijze waarop hij een in partjes gesneden appel naar binnen rommelt – de transformatie is bijna griezelig, zó echt."

Marc-Marie Huijbregts over Meepesaant in DWDD

coproductie mugmetdegoudentand & Bellevue Lunchtheater
met Marc-Marie Huijbregts en Marcel Musters tekst Marc-Marie Huijbregts (in samenwerking met Marcel Musters) toneelbeeld X + L kostuums Maartje Wevers
kap & grime Liselotte Bredero techniek Jan Sol scènefotografie Ben van Duin
fotografie flyer/affiche Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin
grafische vormgeving Floor Koomen met dank aan Lineke Rijxman (regieadvies), Louis ter Burg (geluid), Don Duyns, Maria Goos, Marjan Luif, Joan Nederlof, Adelheid Roosen, Dick van den Toorn

speellijst voor meepesaant

datum: aanvang: locatie:

mei 2015:
zo 3 mei 20:00 uur Stadsschouwburg Utrecht, Utrecht
di 5 mei 20:15 uur Theaters Tilburg, Tilburg
wo 6 mei 20:15 uur Zaantheater, Zaandam
za 9 mei 20:30 uur Stadsschouwburg, Amsterdam
di 12 mei 20:00 uur TAQA Theater De Vest, Alkmaar
za 16 mei 20:00 uur Theater aan de Parade, Den Bosch
ma 18 mei 20:30 uur Toneelschuur, Haarlem
di 19 mei 20:30 uur Stadsschouwburg Velsen, Velsen
vr 22 mei 20:30 uur Chassé Theater, Breda
zo 24 mei 14:30 uur Parktheater, Eindhoven
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?