Twee jonge acteurs in gesprek over David en Virrie Cohen en over zichzelf. Over toen en nu.

De Joodse Raad [UITGESTELD]

28 april 2020 t/m 7 mei 2020

Tot onze grote spijt hebben we de voorstellingen van De Joodse Raad moeten uitstellen tot volgend jaar, als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus.

-----

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd op initiatief van de Duitsers een Raad opgericht die de Joodse gemeenschap in Nederland moest besturen. De Raad werd – onder druk van de Duitsers – een doorgeefluik voor instructies van de Duitse bezetter. David Cohen, al zeer actief binnen de vooroorlogse Joodse gemeenschap, was samen met Abraham Asscher voorzitter van de Raad en plaatste zichzelf daarmee voor een duivels dilemma. De makers willen in deze eerste zoektocht behoedzaam Cohens mogelijke beweegredenen nagaan tijdens zijn verbijsterende werk. 

Hoe staan twee jonge mensen tegenover de Joodse Raad? Kunnen zij zich verplaatsen in een situatie waarin ze verstrikt raken in dilemma’s en uitzichtloze keuzes? Want pas onder extreme omstandigheden blijkt hoe ingewikkeld het kan zijn om moreel goede keuzes te maken.

Spel Margo Verhoeven en Jurriaan van Seters Regie en dramaturgie Lineke Rijxman Tekst Sarah Sluimer Tekstbijdrage en script Margo Verhoeven, Jurriaan van Seters en Lineke Rijxman Naar een idee van Joan Nederlof en Vincent Spee

speellijst voor De Joodse Raad [UITGESTELD]

datum: aanvang: locatie:

april 2020:
di 28 apr 20:30 uur Peeriscoop, Gorinchem
wo 29 apr 20:30 uur Grand Theatre, Groningen

mei 2020:
vr 1 mei 20:30 uur De Lieve Vrouw, Amersfoort
za 2 mei 20:30 uur Theater De KiK, Elst
zo 3 mei 15:00 uur De Verbeelding, Purmerend
ma 4 mei 21:00 uur Theater Bellevue, Amsterdam
di 5 mei 20:30 uur Theater Bellevue, Amsterdam
do 7 mei 20:30 uur Walhalla, Rotterdam
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?