Skip to content
mugmetdegoudentand

Aflevering 43: Olga Zuiderhoek (11 augustus 2023)

Honderd vrouwen uit Marcels leven vertellen over hun persoonlijkste ervaringen. Om te lachen, te huilen, om je te verwonderen en misschien zelfs om van te leren. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering.

Aflevering 43: Olga Zuiderhoek

Toen Marcel de eerste keer Het Werkteater zag, dacht hij: Zoiets wil ik ook. Bij zo’n groep mensen kan ik me ontwikkelen op mijn manier. Actrice Olga Zuiderhoek zat in dat legendarische collectief van de vorige eeuw dat zijn eigen stukken maakte en waar niemand de leiding had. Maar ze schitterde ook bij andere gezelschappen en in films en tv-series als Abel, Ja Zuster, Nee Zuster en Penoza. Ze vindt zichzelf geen natuurtalent, wel een harde werker. En werk is haar motor, datgene wat haar gaande houdt.

Toen in 2010 haar partner, Willem Breuker, de peetvader van de Nederlandse geïmproviseerde muziek, overleed en Zuiderhoek in een stuk speelde met zijn muziek, informeerde regisseur Michiel van Erp of ze nog wel door wilde. Tuurlijk. ‘Wat was nou heerlijker om te spelen met Willems muziek bij me. Dat was helemaal van mij.’

Beluister de podcast via Apple Podcasts of Spotify hieronder

Bekijk project