Skip to content
mugmetdegoudentand

Aflevering 30: Maria Goos (10 februari 2023)

Honderd vrouwen uit Marcels leven vertellen over hun persoonlijkste ervaringen. Om te lachen, te huilen, om je te verwonderen en misschien zelfs om van te leren. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering.

Aflevering 30: Maria Goos

Een hele jonge Maria Goos deed medio jaren zeventig aan improvisatietheater. Niet lang daarna zag ze het legendarische Werkteater. De geest was uit de fles en Goos ging naar de theaterschool. Daar kwam ze erachter dat ze toch meer schrijver was dan regisseur. Hitseries, toneelstukken en -films volgden elkaar in een hoog tempo. Van Pleidooi, Oud Geld en Cloaca tot Uit Het Hoofd, Volgens Robert en Volgens Jacqueline; allemaal even succesvol.

Autonoom als ze is maakt ze toch het liefst werk samen met anderen. Zoals Smoeder, de voorstelling met Marcel over hun beider moeders, en nu Seksklimaat met Sieger Sloot en Michiel de Jong. Ze zit tegen de pensioengerechtigde leeftijd aan maar denkt niet aan stoppen. ‘Als ik niet werk, verzuip ik in de realiteit. Ik word somber van de veelheid van de dingen. En met het schrijven geef ik juist vorm aan het leven in plaats van andersom.’

Beluister de podcast via Apple Podcasts of Spotify hieronder

Bekijk project