Skip to content
mugmetdegoudentand

Kunsthart (televisiefilm)

2017

De voorstelling Kunsthart (het middelste deel "Horen") is bewerkt voor televisie.

Als het Concertgebouworkest het verzoek krijgt om na de inauguratie van koning Willem Alexander op te treden met Armin van Buuren, ontvangt chef-dirigent Mariss Jansons in zijn hotelsuite de voorzitter van het Inhuldigingscomité Hans Wijers en Erika van Buuren, de vrouw van de beroemde dj. Er volgt een opzienbarend en hilarisch gesprek over het te verwachten optreden tijdens de troonswisseling. Wat voor de Nederlandse delegatie de aanloop is naar een gezellig partijtje, blijkt voor de gelauwerde Letse dirigent een kwestie van leven en dood.

Scenarioschrijver Nathan Vecht heeft de mogelijke conversatie tussen Hans Wijers, Armin en Erika van Buren en de heer en mevrouw Jansons uit de theatervoorstelling speciaal bewerkt voor televisie tot een aanstekelijk script, waarin de kijker zich een voorstelling kan maken van hoe de ondenkbare muzikale invulling van dit Kroningsconcert door de ijzeren logica van een bestuurder werkelijkheid werd.

Kunsthart werd eerder opgevoerd door Mugmetdegoudentand onder regie van Lineke Rijxman en werd geselecteerd voor Theaterfestival 2015 als één van de beste voorstellingen van het seizoen. De voorstelling won toen de publieksprijs van Theater aan het Spui. Guy Clemens werd met zijn rol in Kunsthart genomineerd voor de Louis d’Or.

Bekijk de film hier terug en lees hier meer.

 • regie

  Mijke de Jong

 • tekst

  Nathan Vecht

 • spel

  Guy Clemens, Sieger Sloot, Hannah van Lunteren

 • productie

  Kleine Storm

 • in coproductie met

  VPRO

 • naar een voorstelling van

  Mugmetdegoudentand

Televisie in beeld