Skip to content
mugmetdegoudentand

Kunsthart in Carré

2016

Laatste kans om de voorstelling te zien!

Op verzoek van Koninklijk Theater Carré komt de alom bejubelde Kunsthart nog één keer terug. Op vrijdag 27 mei speelt de Mug deze prachtige voorstelling voor het allerlaatst en we maken er een extra groot feest van in Carré! Nog nooit eerder speelde de Mug op dit bijzondere podium, dus wij nodigen u van harte uit om deze unieke gebeurtenis mee te maken. Bestel hier uw kaarten!

Inleiding Hanneke Groenteman

Voorafgaand aan de voorstelling interviewt Hanneke Groenteman de Amsterdamse wethouder van Cultuur Kajsa Ollongren en Eerste Kamerlid Alexander Rinnooy Kan, die expert is op het gebied van de private en publieke sector. In deze inleiding spreken zij samen met Nathan Vecht over de relatie tussen kunst, politiek en ondernemerschap in Nederland. De inleiding kan alleen bijgewoond worden in combinatie met een voorstellingsticket voor Kunsthart.

Kunsthart werd door het Nederlands Theater Festival geselecteerd als één van de beste voorstellingen van het seizoen, ontving de publieksprijs van Theater a/h Spui en werd bedolven onder de goede recensies. Hoofdrolspeler Guy Clemens werd voor zijn rollen in Kunsthart genomineerd voor de prestigieuze Louis d'Or. Na een uitverkochte reprisetournee is dit de laatste kans om Kunsthart te zien.

In Kunsthart wordt in drie komische en diepgaande gesprekken een beeld geschetst van de Nederlandse volksaard en hoe we ons verhouden tot de kunsten.

In het eerste deel hakken Wim Pijbes en de vrouw van de Fietsersbond tijdens een intieme ontmoeting samen belangrijke knopen door over het te bouwen fietstunneltje onder het Rijksmuseum, in aanwezigheid van de Nachtwacht. In deel twee heeft de vrouw van Armin van Buuren een opzienbarend gesprek met de chef-dirigent van het Concertgebouworkest over het te verwachten optreden van haar man tijdens de troonwisseling, in aanwezigheid van een enthousiast lid van het Inhuldigingscommittee. En in het derde deel blijkt onze minister-president Mark Rutte onverwacht een groot kunstliefhebber te zijn, die vanuit het Torentje vurig op de protesten van de kunstenaars tegen de bezuinigingen reageert.

Quotes:

Parool *****: "Het is een hilarische, puntige en bij vlagen briljante tekst waarin steeds andere partijen uit de bestuurlijke en de kunstwereld tegenover elkaar staan."

De Volkskrant****: "Theater dat op een zo vrolijke en toch ook inhoudelijke manier naar de eigen wereld (en de belangen daaromheen) kijkt, dat zie je niet zo vaak. (..) Een geslaagde cabareteske voorstelling."

NRC****: "In de regie van Lineke Rijxman krijgt de toeschouwer een ontluisterende blik achter de schermen van belangrijke politieke beslissingen op kunstgebied. Rijxman en schrijver Nathan Vecht laten op treffende, humoristische wijze het ongemakkelijke huwelijk zien tussen kunst en politiek."

Elsevier****: "Intelligente teksten in combinatie met acteurs die goed gekeken hebben naar hun personages, zorgen voor een meesterlijke voorstelling."

Scènes*****: "Kunsthart is vooral de voorstelling van Guy Clemens. Met zijn superieure techniek nestelt hij zich in de eredivisie van acterend Nederland nabij Gijs Scholten van Aschat en Pierre Bokma. Maar ook Mugmetdegoudentand verdient een pluim, want het bewijst zich met deze even amusante als intelligente productie opnieuw als ideale chroniqueur van onze tijdgeest. Dat ze dit al dertig jaar met een constante kwaliteit volhouden is onvoorstelbaar knap."

Haarlems Dagblad: "In alle opzichten raak: het gesprek tussen de vrouw van Armin van Buuren en de chef-dirigent van het Concertgebouworkest is opzienbarend; het gedrag van de voorzitter/bestuurder even herkenbaar als schokkend en het gesprek tussen de twee echtgenotes ontroerend. Vooral in dit middenstuk is het lachen en genieten en huilen tegelijk. Kunsthart is een buitengewoon geslaagde voorstelling: een must see voor iedereen die kunst (g)een goed hart toedraagt."

Theaterkrant****: "De tekst van Vecht is meeslepend en geestig. Het spel ook. Guy Clemens is voor mij de ster van de avond."

 • spel

  Guy Clemens, Sieger Sloot en Lineke Rijxman (zij vervangt Hannah van Lunteren)

 • regie en scriptadvies

  Lineke Rijxman

 • tekst

  Nathan Vecht

 • decor

  Christiaan Klasema

 • kostuums

  Arien de Vries

 • stem Armin

  Paul groot

 • techniek

  Coen Jongsma

 • lichtontwerp

  Alfred van der Meulen (www.lichtinval.com)

 • Affichebeeld

  Ellis Faas

 • grafische vormgeving

  Floor Koomen

 • scènefoto's

  Sanne Peper

 • met dank aan

  Oogmode Cocon en Lindberg

Theater in beeld