Skip to content
mugmetdegoudentand

Zenith II Beste Nederlandse Fictieserie

De VPRO sci-fi familieserie Zenith II waarin Joan Nederlof de rol van Professor Goedhart speelt, heeft de Cinekid Leeuw voor Beste Nederlandse Fictieserie gewonnen!

Naast de Juryprijs voor Beste Nederlandse Fictieserie, heeft Zenith II ook de Nationale Publieksprijs Bovenbouw gewonnen op het Cinekid Festival! Cinekid bepaalt de winnaar van deze prijs door langs te gaan bij scholen in het hele land: in de klas kijken kinderen dan de genomineerde series en stemmen ze ter plekke voor de winnaar. Een hele eer dus om deze prijs te ontvangen!

Zenith II is elke zondag om 18.15 op NPO Zapp te zien of via NPO Start

Wanneer haar vader (Henry van Loon) een nieuwe baan als schoolhoofd in zijn schoot geworpen krijgt, verhuist de 14-jarige Zoë (Josephine Arendsen) met haar ouders en broertje naar het vredige Berg en Bos. Daar loopt ze de eigenzinnige uitvinder Max tegen het lijf, die haar vertelt over het duistere verleden van haar nieuwe woonplek. Ooit was Berg en Bos namelijk de thuisbasis van de inmiddels gesloopte Zenith-fabriek, waar levensechte robots werden gemaakt. En Max weet zeker dat de robots van toen nog bestaan en onder de mensen leven. Zoë vindt hem net een tikkeltje te bizar om vriendschap mee te sluiten, maar dat verandert als ze zelf oog in oog komt te staan met een robot...

Zenith II is een co-productie van Lemming Film en de VPRO

Aankondiging in beeld