Skip to content
mugmetdegoudentand

Marcels bonbonactie

Marcel zamelt al jaren rond kerst bonbons in voor de bewoners van een psychiatrische zorginstelling. "Het is een klein gebaar, maar het resultaat heel ontroerend." Voordat Marcel het podium beklom, werkte hij daar jaren als psychiatrisch verpleegkundige. “Veel van de mensen in de instelling krijgen amper of geen bezoek, en door de vele bezuinigingen is er ook steeds minder tijd over voor persoonlijk contact met het personeel."

Daarom is Marcel een jaar of tien geleden begonnen met een klein initiatief, op ‘microniveau’ zoals hij het zelf noemt. “Ik probeer rond de kerst zoveel mogelijk persoonlijk samengestelde doosjes bonbons te verzamelen. Liever geen standaard doosje merci, maar iets persoonlijks. Met een kaartje met een kleine boodschap erbij bijvoorbeeld. Of een kindertekening of gedicht. Dit jaar wil ik ook graag extra doosjes voor de verpleging inzamelen, zij mogen ook wel eens in het zonnetje worden gezet."

Het begon ooit met twaalf stuks, afgelopen keer leverde de actie meer dan 500 doosjes op. Marcel werkt samen met Joke Zwanikken-Leenders, de ‘majoor Boshardt’ van verwenzorg.nl. “Zij brengt al jaren kistjes met verse kersen naar chronisch zieke mensen en geldt als inspiratiebron voor mij.” Op 24 december is Joke Leenders te gast in onze podcast 'De 100 vrouwen van Marcel'.

Actrice Lies Visschedijk hielp al eerder mee met de bonbonactie en dit jaar helpt schrijver Roos Schlikker ook mee met rondbrengen! Op 29 december zenden we een bonusaflevering uit van de podcast over het uitdelen van de bonbons!

De ongelofelijk lieve Cees Holtkamp & zijn vrouw Petra hebben met Lies Visschedijk maar liefst 300 champagnetruffels & kaneeltruffels gemaakt voor Marcels bonbonactie! Lees hier meer.

DOE JE MEE?

Marcel zamelt in van 15 november t/m maandag 19 december 2022 om 12.00 uur. De bonbondoosjes kunnen ingeleverd worden bij de volgende personen:

Amsterdam
Mugmetdegoudentand
WG-plein 881, Amsterdam
Mail naar: post@mugmetdegoudentand.nl
Of bel: 020 6163218 (bel even voor je komt, dan weet je zeker dat er iemand is)

Brabant
In Brabant kun je bonbons afgeven bij vrienden van Marcel, neem contact op met:

  • Ria van Gils in Tilburg: 06 28 96 77 87
  • Jos Guffens in St. Michielsgestel: 06 33 66 11 29

Eigen actie opzetten
Je kunt natuurlijk ook je eigen actie opzetten in jouw vriendenkring en een instelling bij jou in de buurt verrassen! Gebruik op Instagram de hashtag #marcelsbonbonactie en tag ons en Marcel in je post! @marcelmusters.offical & @mugmetdegoudentand, want we vinden het heel erg leuk om te zien wie er met de bonbonactie meedoen en hopelijk bereiken we zo nog meer mensen en kunnen we nog meer bonbons uitdelen!

In Heiloo zamelt Annet van Annet Haarzaak bijvoorbeeld bonbons in voor de plaatselijke GGZ instelling! Lees hier meer over haar actie. Succes Annet!

Hartstikke leuk als je meedoet! En mocht je de actie willen uitzetten onder vrienden en familie, dan stellen we dat ook erg op prijs! Marcel: "Ik verzeker je dat je er geen spijt van zult hebben. En je heel veel mensen (en jezelf) even heel blij maakt met dit gebaar."

Liefs,

Marcel en de muggen.

Publicaties:

Column Roos Schlikker in Het Parool (19-12-2022)

Gaykrant (22-11-2022)

Vught Nieuws (28-11-2022)

AD (05-12-2022)

LINDA.nl (26-11-2021)

Het Parool (06-12-2021)

De Telegraaf (07-12-2021)

Pers verwijzen we graag naar deze pagina

Aankondiging in beeld