Skip to content
mugmetdegoudentand

Kijktips voor je lockdown avond

Nu iedereen zoveel mogelijk binnen moet blijven, moeten we andere manieren verzinnen om onszelf te vermaken. Daarom hebben wij een lijstje samengesteld met vijf mugvoorstellingen, die allemaal online te bekijken zijn.

Veel kijkplezier!

Quality Time (2012)

Spel: Marcel Musters, Lineke Rijxman, Joan Nederlof en Dick van den Toorn

Quality Time speelt zich af op een avond, nacht en ochtend uit het leven van een modern gezin met kinderen van 4 en 6 jaar oud. Hun ouders, twee goedopgeleide en hardwerkende veertigers met mooie carrières bij de omroep en in de politiek, hebben het beste met hun kroost voor. Maar moeder is altijd bang dat alles fout gaat en vader voelt zich niet gezien. Bekijk de voorstelling hier.

Meepesaant (2011)

Spel: Marcel Musters en Marc-Marie Huijbregts

Twee zussen, twee vriendinnen, twee vrouwen uit Tilburg. Elke week kaarten ze samen en hebben het 'meepesaant' over mannen, kwalen en kinderen. Over het leven, de dood en het koor. Kijk hier de voorstelling op NPO.

Hannah en Martin (2009)

Spel: Lineke Rijxman en Willem de Wolf

Hannah en Martin is gebaseerd op de geheime liefdesrelatie van de Joodse filosofe Hannah Arendt en haar leraar, de kortstondig actieve nationaal-socialist Martin Heidegger. Lineke won met deze voorstelling de Theo d’Or 2009, de belangrijkste toneelprijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol. Bekijk de voorstelling hier online.

FIFTYFIFTY (2013)

Spel: Marcel Musters en Lies Visschedijk
Tekst: Aaf Brandt Corstius

Jens en Milou hebben een open huwelijk op basis van gelijkwaardigheid. Ze delen alle verantwoordelijkheden fiftyfifty en gunnen elkaar alles. Maar wat als de één er meer geliefdes op nahoudt, of intieme vragen begint te stellen over de affaires van de ander? Bekijk de voorstelling hier online.

Rijsen & Rooxman, DeDikkeMuiz en Sjors (2020)

Spel: Adelheid Roosen, Lineke Rijxman, Titus Muizelaar en George Groot

Adelheid, Lineke, Titus en George onderzoeken op het podium de staat van de liefde. Met razendsnelle en aangrijpende dialogen over liefde, seks en verlangen. Bekijk de voorstelling hier online via NPO.

Artikel in beeld