Skip to content
mugmetdegoudentand

Joan Nederlof & Frank Houtappels schrijven scenario serie ‘Five Live’

Joan Nederlof schreef samen met Frank Houtappels het scenario voor de nieuwe serie ‘Five Live’. In deze fictieve talkshow spelen Linda de Mol en Waldemar Torenstra twee presentatoren en Lies Visschedijk hun overspannen eindredacteur.

'Five Live' is een komische serie over de mediawereld vol jaloezie, geroddel, ellebogenwerk en hypocrisie, waar iedereen het over één ding eens is: wat er ook gebeurt, the show must go on.

Joan: “Frank en ik delen dezelfde humor en schreven samen Hertenkamp, TV7, Gooische Vrouwen en nu Five Live. We hebben inmiddels aan een half woord genoeg.”

Vanaf zondag 2 oktober om 21.30 te zien op SBS6 en de maandag erop ook op Videoland.

Five Live geeft een inkijkje in het reilen en zeilen van de redactie van een wekelijkse talkshow. De vaste presentatoren zijn Sara Bannink (Linda de Mol) en Roderik van Zuylen (Waldemar Torenstra). Zij hebben twee puberkinderen en zijn vier jaar geleden gescheiden. Sindsdien hebben zij hun gigantische Gooische villa opgedeeld in twee woningen met elk een eigen ingang. Dat Sara veel meekrijgt van al het vrouwelijk schoon bij Roderiks voordeur, veroorzaakt de nodige ruzie.

Achter de schermen speelt er van alles. Dat verdwijnt zodra ze live gaan. Dan lijken Sara en Roderik een gelukkig gescheiden duo dat hun gasten professioneel interviewt en elkaar alles gunt. Maar als de kijkcijfers inzakken lopen de spanningen flink op. De zenderbaas wil het presentatieduo opfrissen met twee jonge collega’s. En dat zet de verhoudingen tussen Sara en Roderik op scherp.

Cast: Linda de Mol, Waldemar Torenstra, Daan Schuurmans, Rian Gerritsen, Edwin Jonker, Carolien Karthaus-Spoor, Roeland Fernhout en Abbey Hoes.

Bedacht door: Linda de Mol Producent: Willem Zijlstra & Marlies Huisman - Blooming Media. Regie: Vincent Schuurman & Pollo de Pimentel Scenario: Frank Houtappels en Joan Nederlof