Skip to content
mugmetdegoudentand

Joan geeft les op de eerste theaterschool voor mensen met een beperking

In september 2022 start in Purmerend het pilotjaar van de allereerste theaterschool voor jonge mensen met een verstandelijke beperking.

Dat werd tijd, want waar jongeren van de reguliere middelbare scholen kunnen kiezen voor een vervolgopleiding, valt er voor deze jongeren weinig te kiezen. Meestal stromen ze uit naar dagbesteding of werk wanneer zij 18 jaar zijn. Op deze gloednieuwe opleiding komen elementen aan bod als spel, dans en zang, maar is ook ruim aandacht voor sociale vaardigheden en individueel persoonlijke ontwikkeling. Doel is de kans op een werkplek te vergroten, kwaliteit van leven te verbeteren en te empoweren. De Mug is blij en vereerd dat initiators theatergroep Flexibel en Cultuurhuis Wherelant aan Joan Nederlof hebben gevraagd een aantal spellessen te komen geven!

In mei 2023 staat Joan, samen met enkele jongeren van theatergroep Flexibel, in Theater Bellevue en Theater de Purmaryn met de voorstelling Faam! Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie.

Lees meer over de opleiding in het Noord Hollands Dagblad.

Bekijk project

Aankondiging in beeld