Skip to content
mugmetdegoudentand

Joan coach Special Theater Eenakter Roadshow

De Special Theater Eenakter Road Show zet theatergroepen voor mensen met een beperking in de spotlight. Het initiatief van de organisatie Special Arts biedt tal van kansen voor samenwerking en ontwikkeling. Het project streeft naar een meer inclusieve samenleving, ook op theatergebied.

Theatergroepen voor mensen met een beperking krijgen van Special Arts een uitnodiging om een plan voor een toneelstuk dat uit een akte bestaat in te sturen. Theaterprofessionals, waaronder Joan Nederlof, beoordelen de plannen op originaliteit en haalbaarheid.

Er zijn meer dan veertig geweldige plannen ingediend. Helaas zijn er maar achttien plekken voor een opvoering. Er moesten dus lastige keuzes gemaakt worden. Gelukkig worden er ook workshops verzorgd door theaterprofessionals die aansluiten bij de ontwikkelwensen van alle theatergroepen die zich hebben aangemeld. Professionele acteurs, regisseurs, schrijvers, castingdirectors, producenten en theaterprogrammeurs organiseren de workshops samen met Special Arts.

De Special Theater Eenakter Road Show vindt plaats op 8 juni (o.v.) en toont de parels die voortkomen uit drie eerder georganiseerde regionale eenakterdagen samen met een uitgebreid randprogramma.

Bekijk project