Skip to content
mugmetdegoudentand

FAAM in de theaters

FAAM is gebaseerd op de legendarische tachtiger jaren musical en film Fame. Een co-productie van theatergroep mugmetdegoudentand en Flexibel | de Theaterschool; de allereerste en enige Nederlandse theateropleiding voor mensen met een verstandelijke beperking.

In FAAM worden een aantal mensen gevolgd die hartstochtelijk graag op een podium willen staan. Het zijn allerlei soorten mensen; dik, dun, getalenteerd, slim, saai, bovenmatig behaard, aardig, analfabeet, rijk, grappig, lief en ga zo maar door. Individueel zijn ze heel verschillend, maar er is een ding dat hen bindt. Ze willen allemaal worden toegelaten tot de allereerste Nederlandse theaterschool voor mensen met verstandelijke vrijheid!

‘Wanneer we inclusiviteit serieus nemen en mensen met een beperking meer op het toneel of de televisie willen zien, kunnen ze maar beter opgeleid zijn!’, aldus Joan Nederlof.

De cast van FAAM bestaat uit elf studenten (Michiel, Destheny, Marjolein, Prince, Willem, Danique, Jelger, Sonja, Tamara, Pascalle, Lois) en Marianne van Zeijlen, Tim Schuitvlot-van den Hout, Dick van den Toorn, Alix Adams en Joan Nederlof.

⭐️ 14 mei - 16:00 in Theater Bellevue in Amsterdam

⭐️ 21 mei - 19:30 in Theater de Purmaryn in Purmerend

Tickets zijn te koop via https://mugmetdegoudentand.nl/projecten/faam/

Bekijk project