Skip to content
mugmetdegoudentand

Expositie: 'Grensverleggers' met Marcel Musters

Tot 10 april 2022 is in Stadsschouwburg Utrecht de foto-expositie ‘Grensverleggers’ te zien van Het Wilde Oog. Met een glansrol voor Marcel Musters én zijn hond Mika.

Spakenburg vormt al twintig jaar dé inspiratiebron voor de projecten van Het Wilde Oog (Hans Lemmerman/Inge van Run). Een plaats waar het gemeenschapsgevoel belichaamd werd door vrouwen in klederdracht en vissers. Voor de fotoserie ‘Grensverleggers’ zijn zes kostuumvormgevers uit de podiumkunsten uitgenodigd om een kostuum te maken: één die een Spakenburgse techniek uit visserij en klederdracht als inspiratie kent. De kostuums worden gedragen door zes theatervernieuwers. Zij die het levensgevoel in de jaren 80/90 gestalte gaven in hun voorstellingen. Van Gerardjan Rijnders tot Marcel Musters.

Tot 11 april is 'Grensverleggers' te zien in Stadsschouwburg Utrecht. Daarna reist de expositie door naar Galerie Marzee (Nijmegen), De Katoendrukkerij Volmolen (Amersfoort) en OBA (Amsterdam). Kijk voor meer informatie op de website van Het Wilde Oog.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum: 16 februari 2022 - 11 april 2022
Locatie: Stadsschouwburg Utrecht
Adres: Lucasbolwerk 24, 3512 EJ Utrecht

Exposities zijn dagelijks te bekijken tijdens de openingstijden van de schouwburg, van 12.00-20.30 uur.

credits
kostuumvormgevers: Aziz Bekkaoui, Lisanne Bovée/Jan Koelewijn, Petra Bresser, Linda Eijssen/Sam van den Bosch, Dorien de Jonge en Mirjam Pater, theatermakers: Gerardjan Rijnders, Marien Jongewaard, Hans Dagelet, Ko van den Bosch, Peer van den Berg en Marcel Musters, fotograaf: Heleen Jonkman, Spakenburgse Diva: Hendrikje Kuis, regie: Hans Lemmerman, Inge van Run, scenografie: Miranda Lonink, www.hetwildeoog.nl