Skip to content
mugmetdegoudentand

De Joodse Raad: educatieprogramma

Van maart t/m mei 2023 gaat ‘De Joodse Raad’ wegens groot succes opnieuw op tournee door het land. De voorstelling kan ook geboekt worden door scholen. Tijdens het educatieprogramma maken we de verbinding tussen heden en verleden voelbaar. De leerlingen onderzoeken wat de inhoud van de voorstelling in deze tijd en voor henzelf betekent. Het programma bestaat uit twee delen: een wandeling vooraf en een nagesprek met de acteurs.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt op initiatief van de Duitsers de Joodse Raad opgericht. Het doel van de Duitsers was om via de Joodse Raad de Joodse gemeenschap in Nederland te controleren en besturen, om uiteindelijk alle Joden naar vernietigingskampen te deporteren. Voor welke uitdagingen stond de Raad? Kun je goed en kwaad nog uit elkaar houden in omstandigheden die onvoorstelbaar lijken?

Mugmetdegoudentand speelt De Joodse Raad van 27 maart en t/m 27 mei 2023. De voorstelling kan op school worden gespeeld of de leerlingen kunnen naar een schoolvoorstelling komen in een van de theaters. De voorstelling is zeer geschikt voor leerlingen die met geschiedenisles de Tweede Wereldoorlog behandelen.

Meer weten?
Download hieronder het educatieprogramma en neem voor meer informatie contact op met: Nico Tillie - educatie@mugmetdegoudentand.nl

Bekijk project