Eerste deel Publiek Geheim in de Volkskrant

Eerste deel Publiek Geheim in de Volkskrant

Vandaag in de Volkskrant het eerste deel van het project 'Publiek Geheim'. Lees het hier!

In deze tijd van sociale media gebeurt het steeds vaker dat privé bedoeld seksueel getint beeldmateriaal van al dan niet bekende Nederlanders (per ongeluk) in het publieke domein belandt. En het publiek reageert dan vaak met een sterke morele veroordeling. Tegelijkertijd is het voor niemand een verrassing dat internet een steeds grotere rol is gaan spelen in ieders seksuele privébestaan.

Er lijkt dus een soort discrepantie te zitten tussen ons eigen seksuele gedrag, en hoe we dat gedrag van anderen (in het openbaar) beoordelen. Wij zijn benieuwd of die discrepantie er inderdaad is, hoe groot die is, en waar die precies uit bestaat. Onder de vlag Publiek Geheim proberen we dit op verschillende manieren onderzoeken, in samenwerking met kenniscentrum Rutgers, onderzoeksbureau Ipsos en theatergezelschap mugmetdegoudentand. Dit interview is het eerste resultaat voortgekomen uit dit onderzoek.

De enquêteresultaten worden uiteindelijk op een speelse, maar serieuze wijze gepresenteerd in Theater Bellevue in Amsterdam, in juni 2019.

Lees hier meer over het project. 

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?