Rosa van Leeuwen

Rosa Maria van Leeuwen (1988) studeerde in 2013 af aan de Toneelschool Arnhem. Ze volgde tijdens haar studie een minor aan de Mime-opleiding in Amsterdam en aan de RITCS school of Arts in Brussel. Ze speelde o.a. in de OMG! XMAS SHOW, WTF?!  bij Dood Paard, De Kersentuin van toneelgroep Stan en Trommelen in de nacht onder regie van Jetse Batelaan bij het RO-theater. Ze was te zien in verschillende voorstellingen van Maas Theater&Dans waar ze in 2016 de titelrol in Alice in Wonderland vertolkte.

Van 2013 tot 2017 was ze lid van het collectief Moeremans&Sons waar ze (i.s.m. Noord Nederlands Toneel en Toneelgroep Oostpool) in de Crashtest Ibsen-reeks o.a. Nora speelde. Ook was Rosa in 2014 jonge maker bij Station Noord in Groningen en maakte zij daar de voorstelling DIY_BALLET.

Recent maakte ze haar filmdebuut in Happy Hannah (NTRKort!) onder regie van scenariste Anne Barnhoorn. Komend seizoen (2018-2019) zal Rosa te zien zijn in The Gentle Woman bij demugmetdegoudentand, Wie is er bang voor Virginia Woolf van Dood Paard, en de voorstelling Vieze Vuile Rotstreken (8+) (regie: van Roeland Hofman) bij Stip Theaterproducties.

 

 

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?