Marcel Musters

Marcel Musters (1959) was vijf jaar psychiatrisch verpleegkundige voor hij in 1986 eindexamen deed voor de toneelschool in Amsterdam. Hij was in 1985 medeoprichter van de Mug en is sindsdien als acteur en lid van het artistieke team betrokken bij de Mug.

Marcel Musters speelde ook in de eigen tv-series van mugmetdegoudentand: Koekoeksclub, TV7 en Hertenkamp. Voor zijn personage Max in Hertenkamp ontving hij in 2000 een Gouden Beeld voor Beste Acteur.

Marcel speelde daarnaast in diverse films als Dansen op de Vulkaan, Kidnep, Zwartboek, Tussenstand, Lucia de B, Gooische Vrouwen, De Bende van Oss, Vox Populi, Oeroeg, Filmpje, De Dominee, Stille Nacht en Amazones en in tv-series als De Familie Kruys, De Zwarte Tulp, Penoza, Oud Geld, Lijn 32, Vuurzee, Waltz, Gooische Vrouwen, Buro Kruislaan, Loenatik, Seth en Fiona, Consult, Baantjer, Flodder, Oud Geld, Grijpstra & de Gier, Ik ben Willem.

In 2019 won hij een Gouden Kalf voor zijn rol in God Only Knows van Mijke de Jong. Kijk op IMDB voor een volledig film- en televisie-cv van Marcel Musters.

Bij de Mug speelde Marcel in veel voorstellingen. Successen van de afgelopen jaren zijn geweest: Smoeder (15 jaar later), Meepesaant, Fifty Fifty, Een flinke linkse vrouw en Buik.

---

"Met de Mug hebben we altijd energiek, dynamisch en actueel theater willen maken. Eigen stukken met de vorm en de taal van nu. Heel persoonlijk, maar juist daardoor ook weer universeel." 

"Op het podium durf ik alles waar ik in het echte leven de moed niet voor heb." 

Foto: x+l

 

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?