Twee jonge acteurs in gesprek over David Cohen, en over zichzelf. Over toen en nu.

De Joodse Raad

6 december 2018 t/m 13 december 2018

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd op initiatief van de Duitsers een raad opgericht die de Joodse gemeenschap in Nederland moest besturen en een doorgeefluik werd voor instructies van de Duitse bezetter. David Cohen, al zeer actief binnen de vooroorlogse Joodse gemeenschap, nam (samen met Abraham Asscher) die taak op zich en plaatste zichzelf daarmee voor een duivels dilemma. Rijxman, Nederlof en schrijfster/journaliste Sarah Sluimer willen in deze eerste zoektocht behoedzaam Cohens mogelijke beweegredenen nagaan tijdens zijn verbijsterende werk. Dat doen ze samen met twee jonge acteurs, Margo Verhoeven en Jurriaan van Seters. 

Wat betekent dit gruwelijke stukje geschiedenis voor deze twee jonge mensen? Kunnen zij zich verplaatsen in een situatie waarin ze verstrikt raken in dilemma’s en uitzichtloze keuzes? Want pas onder extreme omstandigheden blijkt hoe ingewikkeld en levensgevaarlijk het kan zijn om moreel goede keuzes te maken.

Deze voorstelling is een onderdeel van Bellevue Backstage. Ergens onder de rollenzolder, tussen de balletvloeren en theaterlampen biedt Bellevue een podium aan theatermakers die zin hebben om klein te beginnen. Klein theater, met ambities voor de toekomst.

Spel Margo Verhoeven en Jurriaan van Seters Regie en dramaturgie Lineke Rijxman Tekst Sarah Sluimer Tekstbijdrage Margo Verhoeven, Jurriaan van Seters en Lineke Rijxman

speellijst voor De Joodse Raad

datum: aanvang: locatie:

december 2018:
do 6 dec 17:30 uur Theater Bellevue, Amsterdam
za 8 dec 17:30 uur Theater Bellevue, Amsterdam
di 11 dec 17:30 uur Theater Bellevue, Amsterdam
do 13 dec 17:30 uur Theater Bellevue, Amsterdam
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?