Twee jonge acteurs in gesprek over David en Virrie Cohen, en over zichzelf. Over toen en nu.

De Joodse Raad

6 december 2018 t/m 26 januari 2019

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd op initiatief van de Duitsers een raad opgericht die de Joodse gemeenschap in Nederland moest besturen en een doorgeefluik werd voor instructies van de Duitse bezetter. David Cohen, al zeer actief binnen de vooroorlogse Joodse gemeenschap, nam (samen met Abraham Asscher) die taak op zich en plaatste zichzelf daarmee voor een duivels dilemma. De makers willen in deze eerste zoektocht behoedzaam Cohens mogelijke beweegredenen nagaan tijdens zijn verbijsterende werk.

Hoe staan twee jonge mensen tegenover de Joodse Raad? Kunnen zij zich verplaatsen in een situatie waarin ze verstrikt raken in dilemma’s en uitzichtloze keuzes? Want pas onder extreme omstandigheden blijkt hoe ingewikkeld het kan zijn om moreel goede keuzes te maken.

Deze voorstelling is een onderdeel van Bellevue Backstage. Ergens onder de rollenzolder, tussen de balletvloeren en theaterlampen biedt Bellevue een podium aan theatermakers die zin hebben om klein te beginnen. Klein theater, met ambities voor de toekomst.

Spel Margo Verhoeven en Jurriaan van Seters Regie en dramaturgie Lineke Rijxman Tekst Sarah Sluimer Tekstbijdrage en script Margo Verhoeven, Jurriaan van Seters en Lineke Rijxman Naar een idee van Joan Nederlof en Vincent Spee

speellijst voor De Joodse Raad

datum: aanvang: locatie:

december 2018:
do 6 dec 17:30 uur Theater Bellevue, Amsterdam UITVERKOCHT
za 8 dec 17:30 uur Theater Bellevue, Amsterdam UITVERKOCHT
di 11 dec 17:30 uur Theater Bellevue, Amsterdam UITVERKOCHT
do 13 dec 17:30 uur Theater Bellevue, Amsterdam UITVERKOCHT

januari 2019:
wo 23 jan 17:30 uur Theater Bellevue, Amsterdam UITVERKOCHT
do 24 jan 17:30 uur Theater Bellevue, Amsterdam UITVERKOCHT
vr 25 jan 17:30 uur Theater Bellevue, Amsterdam UITVERKOCHT
za 26 jan 17:30 uur Theater Bellevue, Amsterdam UITVERKOCHT
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?