mugmetdegoudentand
en Quality Time  •  about the company  •  Arbeitsweise
 
mugmetdegoudentand actueel projecten | werkwijze | mugweb | te koop | reacties | contact
niks
reprise

Quality Time

Een black-fear-comedy van Joan Nederlof

speellijst 2012

De bij pers en publiek zeer goed ontvangen voorstelling Quality Time uit 2006 gaat op veler verzoek in reprise.

“Boordevol en knap gespeeld” - NRC. “Intelligente en geestige tekst, geschreven op de huid van de tijd en met veel gevoel voor timing. De dialogen zijn onnavolgbaar snel…” - Haarlems Dagblad.


Actrice Lineke Rijxman won met haar rol van de dochter de VSCD Toneelprijs de Colombina. In dat zelfde jaar werd de voorstelling ook geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival. Voor deze tournee neemt Dick van den Toorn de rol van Willem de Wolf over.

Vader (48) Marcel Musters
Moeder (45) Joan Nederlof
Zoon (6) Dick van den Toorn
Dochter (4) Lineke Rijxman

Quality Time speelt zich af op een avond, nacht en ochtend uit het leven van een modern gezin met kinderen van 4 en 6 jaar oud. Hun ouders, twee goedopgeleide en hardwerkende veertigers met mooie carrières bij de omroep en in de politiek, hebben het beste met hun kroost voor. Maar moeder is altijd bang dat alles fout gaat en vader voelt zich niet gezien. Gedrag dat ze zelf ontwikkeld hebben toen ze klein waren, en wat nu hun dagelijkse werkelijkheid nog steeds bepaalt. Hun twee kinderen proberen wanhopig greep te houden op het echte leven. Kom kijken naar een ogenschijnlijk gelukkig gezin tijdens een doodnormaal etmaal op crisisniveau.

Tekst: Joan Nederlof
Toneelbeeld: X + L (Xander Vervoort en Leon van Boxtel)
Kostuums: Maartje Wevers
Beeld affiche/flyer: Inez van Lamsweerde /Vinoodh Matadin, bewerkt door M/M (Paris)
Met dank aan: Mijke de Jong
mugmetdegoudentand Quality Time  pijltje naar boven   

persfoto's van Sanne Peper

mugmetdegoudentand Quality Time  pijltje naar boven   

uit de pers

op radio en televisie

  • 11 mei 2012 was Marcel Musters te gast bij Roos Abelman in het programma Diep op Vrijdag. www.rtvnh.nl
     
  • 28 april 2012 was Dick van den Toorn te gast bij Jos Heeremans en Karin Douma in het radioprogramma Bijlage op radio Noord Holland. www.rtvnh.nl
     
  • RTL4 Koffietijd. 28 maart 2012 schoven Marcel Musters en Joan Nederlof aan tafel bij Loretta Schrijver. Loretta kent Joan en Marcel nog van de dramaserie TV7 waarin Loretta zichzelf speelde. Bekijk fragment.
     
  • Omroep Brabant TV. Marcel Musters was 25 maart 2012 te gast in De Kamer van Brabant, een talkshow waarin presentator Merlijn Passier gasten ontvangt uit de wereld van cultuur, sport, business en politiek. Bekijk uitzending.

uit de pers, destijds

mugmetdegoudentand Quality Time  pijltje naar boven   
Marcel Musters is naast Joan Nederlof een van de oprichters van mugmetdegoudentand (1985) en speelde in bijna alle toneel- en televisieproducties die de Mug maakte. Voor zijn rol in Hertenkamp ontving hij een Gouden Beeld (‘Beste Acteur’). Ook speelde hij in de dramaserie Oud Geld, geschreven door Maria Goos. Met haar maakte en speelde hij de succesvolle voorstelling SMOEDER. Najaar 2011 maakte hij met Marc-Marie Huijbregts de lunchvoorstelling meepesaant. Musters was ook te zien in de televisieseries als Lijn 32, De Troon, Vuurzee en de bioscoopfilms De Bende van Oss, Gooische Vrouwen, Dik Trom, Tussenstand (nominatie Gouden Kalf ‘Beste Acteur’), Nachtrit en Zwartboek.

Joan Nederlof heeft als maker en speler jarenlang voorstellingen gemaakt bij mugmetdegoudentand. Daarnaast is ze mede-auteur en initiatiefneemster van Mug-televisieseries als Hertenkamp en TV7. Voor haar rol in Hertenkamp won Nederlof een Gouden Beeld en een Gouden Kalf. Na een lange periode alleen voor de televisie te hebben gewerkt, keert ze in 2005 terug in het theater. Nederlof schreef o.a. mee aan Mug-Inn en Hannah en Martin. Daarnaast schreef ze drie seizoenen voor Gooische Vrouwen. In het zilveren jubileumjaar van de Mug, 2010, opende Nederlof het culturele seizoen met De Staat van het Theater en schreef de Mug-jubileumvoorstelling Verlichtinglight.

Lineke Rijxman werkte eerder met de Mug samen in Hertenkamp en TV7. Tot 2004 speelde ze bij Toneelgroep Amsterdam in uiteenlopende producties: van montagevoorstellingen van Gerardjan Rijnders tot klassieke drama’s. Ze regisseerde de Mug-voorstellingen Mug Inn, Sexappeal en Verlichtinglight. Vanaf 2009 maakt zij naast Marcel Musters en Joan Nederlof, deel uit van het artistieke team van de Mug. In 2006 won Rijxman de VSCD Toneelprijs de Colombina voor haar rol in Quality Time en in 2009 won ze voor haar rol in Hannah en Martin de VSCD Toneelprijs de Theo d’Or. Ze was te zien in de bioscoopfilms Alle Tijd, Alles is Liefde, Erik of het kleine insectenboek, Minoes en Zus en Zo. En op televisie was ze te zien in ’t Spaanse Schaep, Kleine Pauze, Vuurzee en Keyzer & De Boer Advocaten.

Dick van den Toorn studeerde af aan The Webber Douglas Academy 1984 in London. Hij won voor zijn rol in Lang en gelukkig (Ro Theater) de Gouden Krekel 2007. Seizoen 2009/2010 speelde hij met Marcel Musters in de Ro Theater familievoorstelling Snorro en met Ton Kas in Ammehoela. Hij speelde met o.a. Marc-Marie Huijbregts en Paul Groot de voorstelling Hotel Atlantico. Van den Toorn speelde in veel televisieproducties van Wim T. Schippers. Hij speelde ook een van de hoofdrollen (‘Fats’) in de jeugdserie Loenatik. In Koefnoen was hij regelmatig te zien als ‘Prins Willem Alexander’. Naast spelen op toneel (in de musical De Producers en o.a. bij Mighty Society en Growing up in Public) en voor televisie, regisseert hij ook cabaret (o.a. Micha Wertheim) en maakt en speelt hij voorstellingen op De Parade en op Oerol.
mugmetdegoudentand Quality Time  pijltje naar boven   
Quality Time theater-stuck-verlag

Quality Time vertaald in het Duits

De tekst van Joan Nederlof van de voorstelling QualityTime is vertaald in het Duits. Eva Pieper heeft samen met Simone Steinert de Nederlandse tekst vertaald.

De Duitse versie van Quality Time wordt uitgegeven door uitgeverij Theaterstückverlag in München.

www.theaterstueckverlag.de
mugmetdegoudentand Quality Time  pijltje naar boven   
Quality Time 2006

Quality Time

Première: woensdag 22 maart 2006 (speellijst 2006, speellijst reprise 2007)

Vader (46): Marcel Musters
Moeder (43): Joan Nederlof
Zoon (6): Willem de Wolf
Dochter (4): Lineke Rijxman
lees verder over de oorspronkelijke versie van Quality Time zoals gespeeld in 2006 en 2007
mugmetdegoudentand Quality Time  pijltje naar boven