mugmetdegoudentand
(English summary)  
 
mugmetdegoudentand actueel projecten | werkwijze | mugweb | te koop | reacties | contact
niks

Mug Inn:
Publieke presentaties van mugmateriaal als onderzoek voor nieuwe projecten. Met (uw) inspraak!


In november presenteren de makers van theatergroep mugmetdegoudentand - regisseur/televisiemaker Michiel van Erp, schrijver/acteur Frank Houtappels, acteur/theatermaker Marcel Musters en schrijver/acteur Joan Nederlof in samenwerking met schrijver/journalist Bas Heijne - drie Mug Inn's in hun eigen studio in Amsterdam.

Data: zondagmiddag 13, 20 en 27 november 2005. Aanvang: 14.00 uur. Einde om ongeveer 17.00 uur. Er zijn pauzes. Toegangsprijs: € 7,50, inclusief 2 drankjes. Het aantal plaatsen is beperkt, dus snel.

Plaats:
studio mugmetdegoudentand, WG Plein 881, Amsterdam. Bereikbaar met tram 1, 3 of 12 (halte Overtoom / 1e Constantijn Huygensstraat).


De Mug zoekt voortdurend de juiste vorm en het juiste medium bij een idee. Een project staat nooit op zichzelf: het ene komt uit het andere voort.

Tijdens de Mug Inn’s kunnen thema’s, vormen en samenwerkingsverbanden, zonder productiedwang, worden uitgeprobeerd voor publiek. Het materiaal van deze Mug Inn’s dient als onderzoek voor nieuwe voorstellingen.

De Mug NU

Sinds januari 2005 vormen Van Erp, Houtappels, Musters en Nederlof het artistieke team van de Mug. Hoe uiteenlopend de projecten van de Mug ook kunnen zijn, altijd geldt ‘het is nu’. Om producties te kunnen maken die gaan over werkelijk actuele thema’s, in de binnen- zowel als de buitenwereld, moet je in durven te springen op het moment.

Belangrijke vertrekpunten voor de vernieuwde Mug zijn het beschrijven van de hedendaage werkelijkheid met een persoonlijke stem, het samenbrengen van expertise en experiment, en een brug slaan tussen de innerlijke belevingswereld en de uiterlijke werkelijkheid.

Onderwerpen zoals: het veertigste levensjaar als nulpunt, het ervaren van angst voor wat anders is, de onderdrukte schaduwkanten van het ego, het verlangen naar spiritualiteit, de tijdsgeest en de betekenis van kunst, houden de makers van de Mug momenteel bezig.

‘geen mening’

door Yolanda Entius
- deel 1 -

‘Waar gaat het over?’ vraagt mijn geliefde als ik halfdronken thuiskom.
Ik ben bij de eerste Mug-Inn geweest. Ik heb bekenden gezien, oude en nieuwe, voor me in de zaal, en naast me op de houten tribune. Ik heb gekeken, geluisterd, wijn gedronken en ben vroeg in de avond huiswaarts gegaan.
go lees verder...

‘wat er niet was… …en wat er wel was’

Mug Inn, zoals beleefd door Yolanda Entius - deel 2 -

go lees verder...

‘de laatste keer’

Mug Inn, zoals beleefd door Yolanda Entius - deel 3 -
‘Zondagmiddag 27 november 2005. Dit is de laatste Mug Inn. Ik heb geen moeder, geen schoonmoeder, geen opa of oma, dus wat moet ik in godsnaam met de zondagmiddagen die nog gaan komen. De laatste drie weken was ik onder de pannen, maar na vandaag ...’ go lees verder.

pijltje links terug  pijltje naar boven  ga verder mugmetdegoudentand actueel