mugmetdegoudentand
(about the company, Arbeitsweise)
 
mugmetdegoudentand actueel projecten | werkwijze | mugweb | te koop | reacties | contact
niks

 

QuickTime

Om radio-interviews, cd's, video's en panorama's op deze website te beluisteren en te bekijken heeft u een QuickTime-plugin nodig. Deze plugin is gratis te downloaden en gemakkelijk te installeren op Windows 98/NT/Me/2000 of XP en op een Mac. Test hier of u QuickTime heeft en of het werkt. U kunt de plugin hier gratis downloaden.

 

Microsoft en QuickTime

QuickTime installeren
(Niet voor Mac gebruikers) Wat heeft u nodig? Een (Pentium) PC met minstens 32MB RAM, Windows 98/NT/Me/2000 of XP, een Sound Blaster of compatible geluidskaart en DirectX drive versie 3.0 of hoger.
Check voordat u gaat installeren even uw harde schijf met ScanDisk.
Download eerst DirectX. Nadat u DirectX geïnstalleerd heeft, gaat u naar QuickTime om het programma te dowloaden. Hierna installeert u het programma door dubbel te klikken op het ikoontje van QuickTime. Als het installeren niet lukt dan kunt u proberen om de installer te starten in de "safe mode". Opstarten in de "safe mode" kan problemen voorkomen tussen de QuickTime installer en programma's die in de "achtergrond" meedraaien, en het kan conflicten met drivers voorkomen. Meer informatie vindt u hier. (Engelstalig)

Microsoft Media Player en QuickTime
Pc gebruikers met Microsoft Internet Explorer hebben veelal het programma Microsoft Media Player standaard op hun computer staan. Microsoft Media Player kan echter geen QuickTime filmpjes afspelen. Als u bij het installeren van Microsoft Media Player per ongeluk hebt aangevinkt dat deze speler automatisch alle filmpjes moet openen dan doet dit programma dat ook. U ziet dan bijvoorbeeld alleen het eerste plaatje, of u hoort alleen de muziek of er gebeurt helemaal niks. Verander zo nodig de voorkeuren (preferences) van Microsoft Media Player om problemen te voorkomen.
Nadat u de QuickTime plugin heeft geïnstalleerd worden QuickTime filmpjes automatisch weergegeven, terwijl andere filmpjes gewoon te zien blijven met bijvoorbeeld Microsoft Media Player.

 

pijltje links terug