Nominatie Anniek Pheifer VSCD Toneelprijzen 2018 voor haar rol in Gidsland

Nominatie Anniek Pheifer VSCD Toneelprijzen 2018 voor haar rol in Gidsland

De Nederlandse Toneeljury heeft de nominaties bekend gemaakt voor de VSCD Toneelprijzen 2018.
Daarbij is Anniek Pheifer tot onze grote vreugde genomineerd voor de Colombina (prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol) in onze voorstelling Gidsland (regie: Lineke Rijxman).

Deze Toneelprijzen worden uitgereikt op 16 september 2018 tijdens het Gala van het Nederlands Theater ter afsluiting van het Nederlands Theater Festival.

De jury: “Met haar frisse, transparante aanwezigheid is Anniek Pheifer een heerlijk ankerpunt. Steeds als zij opkomt, lijkt het alsof er een extra lampje aangaat. Scherp en geestig transformeert zij op meesterlijke wijze in de diverse Nederlandse burgers. Hoogtepunt is haar vertolking van de Groningse moeder. Ze speelt haar van binnenuit, met mededogen, en met een feilloos inzicht in de emotionele breekbaarheid van de hedendaagse, Nederlands vrouw, die probeert om zonder kleerscheuren het moederschap te combineren met burgerschap en werk.

Nederlandse Toneeljury
De VSCD Toneelprijzen worden genomineerd en toegekend door de Nederlandse Toneeljury. Deze jury selecteert eveneens de tien hoogtepunten van het theaterseizoen die tijdens het Nederlands Theater Festival nog eenmaal op de planken worden gebracht.

De Nederlandse Toneeljury 2018 bestaat uit Ferry Mingelen (voorzitter), Walther van den Heuvel (vice-voorzitter), Christiaan Mooij, Cecile Brommer, Sander Janssens, Anneke van der Linden, Mirjam van Tiel en Keimpe de Jong.

 

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?