Ronald van der Kemp wint het Modestipendium

Ronald van der Kemp wint het Modestipendium

Modeontwerper Ronald van der Kemp won maandag 6 februari het Modestipendium, de belangrijkste Nederlandse modeprijs. Dit jaar ontwierp Van der Kemp nog het kostuum van Alix Adams in onze voorstelling Het Vervoegde Leven. In de Volkskrant noemt hij Christiaan Klasema - vast lid van ons artistieke team - als een sleutelfiguur in zijn carrière.

"Christiaan Klasema gaf modetekenen op modeacademie Vogue en ik had meteen een klik met hem. Ik heb zelfs korte tijd een relatie met hem gehad toen ik van school af was. We hebben altijd contact gehouden. Hij is heel belangrijk voor me, omdat hij een mentor is. Hij is breed ontwikkeld als docent, illustrator en kunstenaar, maar hij heeft ook jarenlang in een benedictijnerklooster gezeten en hij werkt veel met theatergroepen. Dankzij al die ervaringen heeft hij een originele kijk op dingen. Hij slaat altijd de spijker op zijn kop als ik om advies vraag."

Het Modestipendium is de belangrijkste Nederlandse modeprijs. Van der Kemp werkt alleen met bestaande materialen en maakt alles met de hand. Zijn creaties worden gedragen door Kate Moss, Doutzen Kroes, Justin Bieber, Beyoncé en vele anderen. 

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?