Jibbe Willems

Jibbe Willems onderzoekt in zijn stukken de schoonheid van het mislukken, de rafelranden van de taal en de onbereikbare staat van het sublieme waar lijden en leed elkaar zo dicht naderen dat ze elkaar opheffen in troost. Zijn teksten zijn zowel poetisch als dynamisch en in zijn werk dragen humor en tragedie evenveel gewicht. En, als een atheist die god mist, is hij altijd op zoek naar verlossing.

Hij schrijft voor verschillende gezelschappen in Nederland, groot en klein, en is onderdeel van de maandelijkse actualiteitenshow De Orde van de Dag. Daarnaast geeft hij les in Writing for Performance op de HKU en zijn zijn stukken vertaald en opgevoerd in Duitsland, Rusland, Suriname, Brazilië, Zuid-Afrika, Catalonië, Spanje, Mexico en België.

Zijn stuk Waar het vlakke land gaat plooien is genomineerd voor de Taalunie Toneelprijs 2015. The Truth about Kate won de ARTES jongtheaterschrijfprijs 2014, Leo & Lena won de Zilveren Krekel 2015 en met Apocalypso won hij de (Duits-Nederlandse) Kaas und Kappes-prijs. 

 

foto Sjoerd Kulsdom. 

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?