mugmetdegoudentand
(about the company, Arbeitsweise)
 
mugmetdegoudentand actueel projecten | werkwijze | mugweb | te koop | reacties | contact
niks

Vorige archief mugmetdegoudentand.nl Volgende

deel 22: 2010
(dit is het archief van de actueelpagina van mugmetdegoudentand.nl,
klik in de bovenste regel op projecten voor het archief van de Mug)
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  

Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin genomineerd voor de Zilveren Camera

Voor de categorie Nationale Portretprijs zijn Van Lamsweerde & Matadin genomineerd met een portret van Marcel Musters.

De bekendmaking van de winnaars van alle categoriën van de Zilveren Camera is op 23 januari in het Fotomuseum in Den Haag. Het winnende portret wordt opgenomen in de Nationale Portrettengalerij van het Nationaal Historisch Museum.

www.zilverencamera.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
kalender

Bestel nu voordelig via deze website de

verjaardagskalender van de Mug

gefotografeerd door Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin

In het Foam Fotografiemuseum in Amsterdam was afgelopen zomer de eerste grote overzichtstentoonstelling van Van Lamsweerde en Matadin in Nederland te zien. Hierin is ook werk opgenomen dat dit fotografenduo met en voor de Mug maakt. Ter ere van het 25 jarig bestaan van de Mug is in samenwerking met uitgeverij Art Unlimited een exclusieve verjaardagskalender met een selectie uit dit werk uitgebracht. De kalender is verkrijgbaar in twee formaten en voordelig geprijsd: xsmall - (17 x 30 cm staand: &euro 9,95) en xxl (68 x 96 cm staand: &euro 31,75). Inclusief verzendkosten online te bestellen via deze site. Ook te koop bij Art Unlimited in binnen- en buitenland.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
mug25 postzegels

1985-2010: 25 jaar mugmetdegoudentand

Velletje met 10 postzegels van Joan Nederlof en van Marcel Musters

Op alle uitgaande post van de Mug wordt de speciaal door Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin gefotografeerde jubileumpostzegel geplakt.

Ook u kunt de zegels kopen. Een velletje van 10 stuks (€ 0,44 per zegel) bestelt u door per velletje € 5,00 over te maken op NL57INGB0005045031 t.n.v. mugmetdegoudentand o.v. v. 'postzegel Marcel' en/of 'postzegel Joan'. Vergeet niet het juiste adres op de overschrijving te vermelden. De postzegels worden naar dat adres gestuurd.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

nieuw: de TV7 dubbel dvd

Op dvd 1 de 9-delige satirische dramaserie over een commerciële kwaliteitszender en op dvd 2 mega vet extra super bonusmateriaal van de makers van Hertenkamp!
Alle afleveringen van TV7, plus heel veel bonusmateriaal waaronder bloopers, the making of, maar ook de beste afleveringen van De Koekoeksclub, videoclips en ander materiaal van de mugmetdegoudentand.
lees verder
De dvd-set kost € 21,95 en is te koop bij de betere dvd/platenzaken en te bestellen bij de vpro en bol.com
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
tekstboekjes De Nieuwe Toneel Bibliotheek feliciteert de Mug en geeft in één klap zeven toneelteksten uit.

nieuw: zeven tekstboekjes van toneelstukken van de Mug

Vanwege het MUG25-jubileum zijn er bij De Nieuwe Toneelbibliotheek in één klap maar liefst zeven titels van mugmetdegoudentand verschenen: Smoeder, Brak, Quality Time, Mug Inn, Inside Out, Hannah en Martin en Verlichtinglight. De boekjes kosten € 8 per stuk en zijn te bestellen via de website van de Mug of van De Nieuwe Toneelbibliotheek. Ook te koop in boekwinkels, in de theaters bij betreffende voorstellingen, als abonnement en bij de boekjesautomaat in theater Frascati.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

vrijdag 13 augustus op Radio 6 in De Avonden (VPRO) 25 jaar mug

Na acht uur: Theatergroep Mugmetdegoudentand bestaat 25 jaar. Hieraan besteedt De Avonden uitgebreid aandacht. Een interview van theaterregisseur Gerardjan Rijnders met de leden van Theatergroep Mugmetdegoudentand, dat zich laat beluisteren als een hoorspel, in de traditie van Hertenkamp of meer nog, van De Koekoeksclub. Is iedereen zichzelf of wordt er stiekem toch geacteerd? Gerardjan Rijnders regisseert en ondervraagt de Mugleden in de plaatselijke Chinees, over de ontstaansgeschiedenis van de theatergroep. Joan Nederlof, Marcel Musters, Maureen Teeuwen, Mouna Goeman Borgesius, Evert van der Meulen en Jan Ritsema vertellen verhalen en anekdotes (gelardeerd met wat geroddel) over de oprichting en de eerste jaren van het theatergezelschap.

Na negen uur: Lotje IJzermans spreekt met Joan Nederlof en Marcel Musters, de artistieke leiding van de Mugmetdegoudentand, over het heden. Ook spelen zij samen drie lange fragmenten uit voorstellingen van de afgelopen jaren.

Uitzending: vrijdag 13 augustus, ca. 19.02 uur, Radio 6 (herhaling van 24 mei 2010, uitzending is ook online te beluisteren)

meer informatie: “We waren jong, een kijkje in de keuken zonder beeld” - hoorspel van Gerardjan Rijnders
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

“We waren jong, een kijkje in de keuken zonder beeld” - hoorspel van Gerardjan Rijnders

Een hoorspel ‘voor bij de afwas’ met gesprekken van Gerardjan Rijnders met Mug-leden van het eerste uur.
Verhalen en anecdotes (en eerlijk is eerlijk, ook wel wat geroddel) over de oprichting en de eerste jaren van theatergezelschap mugmetdegoudentand.

Met Joan Nederlof, Marcel Musters, Maureen Teeuwen, Mouna Goeman Borgesius, Evert van der Meulen en Jan Ritsema.
Interviews, samenstelling en regie: Gerardjan Rijnders.

Fragmenten en interviews zijn uitgezonden op 24 mei 2010 op Radio 6 bij VPRO’s De Avonden. lees verder en luister online
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
mugmagazine

mugmetdegoudentand in de winkel

Op 16 mei is in Frascati tijdens de talkshow musmetdegoudenWAT? het 25mugmetdegoudentand magazine gepresenteerd. Een magazine over 25 jaar mugmetdegoudentand. Over toen en nu, hoe en waarom, waar, wie en wanneer. Lezen over en veel kijken naar een gulle greep uit de (g)oude(n) Mug-doos. Met bijdragen van publicist en dramaturg Marijn van der Jagt, Volkskrant-theaterredacteur Hein Janssen, regisseur Gerardjan Rijnders, journalist Ingrid Harms, voormalig theaterrecensent Pieter Bots en vele anderen.
Het magazine is verstrekt bij het mei-nummer van TM (vakblad over podiumkunst) en onder andere verkrijgbaar bij onderstaande boekhandels, in de theaters en via de website. In 2010 krijgen alle bezoekers van produkties van de Mug na de voorstelling een gratis exemplaar.

prijs € 2,50
isbn 2001000006793
25mugmetdegoudentand magazine is verkrijgbaar bij:
Amsterdam: Foam_Fotografiemuseum Amsterdam Keizersgracht 609, Theatre Bookshop Leidse plein 6, SPRMRKT Rozengracht 191-193.
Utrecht: Selexyz Broese Stadhuisbrug 5.
25mugmetdegoudentand

magazine 25mugmetdegoudentand in etalage Athenaeum boekhandel

In de tweede week van mei was de etalage van het Athenaeum Nieuwscentrum in Amsterdam ingericht met 25mugmetdegoudentand. Op 12 mei was het magazine Boek van de Nacht op athenaeum.nl, met het voorwoord van Marcel Musters, enkele spreads uit het magazine, en de uitnodiging voor musmetdegoudenWAT?
Foto's van de etalage van het Nieuwscentrum zijn te zien op de flickr-pagina van de boekhandel.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

leuk voor de Mug!

Mug met gouden duo: Het weekblad Vrij Nederland van 12 juni besteedt 8 pagina's aan de fotografie van Van Lamsweerde / Matadin van en met de Mug. Sinds 1990 maken Van Lamsweerde / Matadin op regelmatige basis de voorstellingsbeelden.
lees het artikel van Marijn van der Jagt
estatainment: de Mug is jarig! Artikel uit Esta 10 van 29 april 2010, geproduceerd door Marjolijn Rosendaal. vergroot
9 vertikaal: toneelgezelschap dat 25 jaar bestaat. Uit de puzzel van Jan Meulendijk uit de Volkskrant van zaterdag 1 mei jl.
en op 15 mei in PSvdW in Het Parool:
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
1985-2010: 25 jaar mugmetdegoudentand!

Kadootje voor u! Imug

de eerste iPhone applicatie van een theatergezelschap in Nederland!
Praat met de mond van één van de Mug-acteurs en vind alle actuele informatie van de Mug. Een speelse, interactieve informatieve "app".
(Een "app" is een programmaatje dat het alleen doet op een iPhone.)
download Imug (gratis).
Op woensdag 19 mei reageerde Jennet in het gastenboek van de Mug met de volgende reactie:
"Goeie Iphone app. hebben jullie!"
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

Trouw publiceert tien geboden met Marcel Musters

Ergens binnenin zit nog altijd een onbestemd gevoel … lees verder
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
portret

portret Lineke Rijxman in Stadsschouwburg

Schilder Piet van den Boog schilderde in opdracht van Stichting Jan van der Vossen, Theo d'Or winnares Lineke Rijxman. Vanaf 12 september hangt dit portret samen met de Theo d'Or en Louis d'Or winnaars vanaf 2005/2006 in de gang tussen de Rabozaal en de Stadsschouwburg in Amsterdam.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
dik trom

Marcel Musters in nieuwe film Dik Trom

Vanaf 24 november draait de film Dik Trom van Arne Toonen in de bioscopen. Marcel speelt Pa Trom, de vader van Dik.

Dik Trom is een vrolijke, eerlijke, gezette jongen die met zijn ouders in het knusse Dikkedam woont. Iedereen is daar net zo uitbundig en bourgondisch als Dik en zijn ouders. Zijn leven verandert als ze gaan verhuizen naar Dunhoven waar zijn vader een restaurant begint.
trailer
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

Hannah en Martin in Theater Frascati

Op veler verzoek spelen Lineke Rijxman en Willem de Wolf de voorstelling Hannah en Martin van 11 januari t/m 15 januari 2011.

Afgelopen jaar speelden De Wolf en Rijxman de voorstelling op het 'Festival Neue Stücke aus Europa' in Wiesbaden en op uitnodiging van de Nederlandse Bank in Frankfurt tijdens 'Kulturtage der Europäischen Zentralbank'. Hannah und Martin 

NRC/NRC NEXT:
"Intelligent theater zoals dat zelden wordt gemaakt (...) De Wolf en Rijxman zijn sterke acteurs die virtuoos met hun materiaal spelen"

Reserveer via 020 6266866 of via de site van Theater Frascati

go meer informatie over de voorstelling Hannah en Martin
recensies en interviews

lees ook: Lineke Rijxman wint de Theo d'Or 2009 voor haar rol in Hannah en Martin
Uit het TF juryrapport:
"Hannah en Martin is ongelooflijk knap van structuur; het is een soort spiegelpaleis, waarin de acteurs schijnbaar moeiteloos schakelen van situatie naar situatie, van personage naar personage."

lees ook: Hannah en Martin geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2010

In september is bij De Nieuwe Toneelbibliotheek het tekstboekje van Hannah en Martin uitgekomen. Voor € 9,32 wordt het opgestuurd. bestel tekstboekje Hannah en Martin
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
groot dictee

Marcel Musters in Het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2010

Tommy Wieringa schrijft dit jaar Het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Ruim 20 Nederlandse en 10 Vlaamse deelnemers nemen het op tegen 30 taalkenners, die zich via een voorronde in de Volkskrant en de Vlaamse krant De Morgen hebben geplaatst.

Het Groot Dictee wordt op woensdag 15 december bij de NTR uitgezonden op Nederland 1 van 20.30 uur tot 22.10 uur.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
marcel schreeuwt om cultuur

OPROEP: Kom naar de studio van mugmetdegoudentand

20 November vindt de actiedag Nederland Schreeuwt om Cultuur plaats. In het hele land gaan mensen de straat op om zich te laten horen voor behoud van kunst en cultuur. In Amsterdam verzamelen cultuurliefhebbers zich op het Leidseplein. Na artiesten en politici laat het publiek nu van zich horen!

Waarom benaderen we u, bezoeker van deze website? Cultuur is van ons samen. Of u nu ons publiek bent, of uw kinderen naar muziekles stuurt, zelf zingt in een koor, of deelneemt aan een leesclub: u maakt deel uit van het culturele leven in Nederland. Als ‘aandeelhouder’ van de cultuur bent u een factor van betekenis.

Graag nodigen we u uit om op zaterdag 20 november vanaf 14.30 uur bij ‘ons thuis’ te komen in de studio aan het WG Plein 881 in Amsterdam. Om 15.10 uur lopen we naar het Leidseplein waar de actie om 16.00 uur begint.
Laat uw stem achter op www.nederlandschreeuwtomcultuur.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

1 november: na 5 maanden nemen we afscheid van de enquête.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

31 oktober
Party-Light!

Op zondagmiddag 31 oktober sluit mugmetdegoudentand de tournee van Verlichtinglight en het 25−jarig jubileumjaar af met een super relaxed feestje in theater Bellevue in Amsterdam.
Een ontspannen zondagmiddag met veel mugmedewerkers van de afgelopen 25 jaar, lekkere muziek, hapjes en veel meer. Voor iedereen toegankelijk!
Van 16:00 tot 20:00 uur, toegang € 5,00.

Wil je erbij zijn? Reserveer dan snel kaarten bij Theater Bellevue
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
 

Verlichtinglight


Première 29 april, tournee 22 april t/m 30 oktober 2010

speellijst

De nieuwe Mug-voorstelling Verlichtinglight gaat over een belangrijk tijdperk uit de Nederlandse geschiedenis. Via de media vernemen we al jaren dat wij allen kinderen zijn van de Verlichting en dat ze ons en onze westerse beschaving diepgaand gevormd heeft. Dus kom kijken en test uw kennis over deze belangwekkende historische periode! Die plaats vond… zo rond… was het niet iets met…? Precies ja. Kom naar Verlichtinglight voor een verfrissende duik in het staartje van de Pruikentijd.
Met Han Kerckhoffs, Marcel Musters, Sieger Sloot, Dick van den Toorn en Joan Nederlof en Lineke Rijxman die afwisselend de vrouwenrol spelen.
Tekst: Joan Nederlof i.s.m. Lineke Rijxman, regie: Lineke Rijxman.


scènefoto's
credits
verkorte bio’s van Verlichtinglight-acteurs
recensies, interviews en aankondigingen
mugbooth

Mug-Booth

Stap in de Mug-Booth, een multimediale installatie in de foyer van het theater. Deel je mooiste Mug-momenten met Mug-acteurs die je het hemd van het lijf vragen.
Door theatermaker Judith Hofland en mediavormgever Robin Vogel. Met dank aan Sylvain Vriens en Merijn Schilte.
bekijk de reactiesJoanne

Mug for Dummies

Musmetdegoudenwat?! Mug for Dummies is voor iedereen die meer wil weten over het theater van mugmetdegoudentand. Dramaturge Joanne Mensert neemt het publiek mee naar Verlichtinglight met een inleiding van ongeveer 30 minuten voorafgaand aan de voorstelling. Zie de speellijst voor de tijden en plaatsen.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

win een TV7 dvd-box!

VPRO Extra geeft 5 exemplaren van de TV7 dvd-box weg!
Wil je hier kans op maken?
Stuur dan voor 11 oktober een mail met een goede reden waarom juist jij kans maakt op deze dvd-box, je naam, adres en lidmaatschapsnnummer naar:
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
InScène

tentoonstelling over dramaseries in Nederland met o.a. Marcel Musters

Al zolang televisie bestaat worden er dramaseries gemaakt én hartstochtelijk bekeken en meebeleefd. Bij het kijken naar drama en soap, spannend, humoristisch of ontroerend, stapt je als kijker in een fictieve wereld, die op de een of andere wijze reëel en waarschijnlijk overkomt.

Vooral de laatste jaren hebben tv-series zich ontwikkeld tot een authentiek genre dat kijkers uiterst geraffineerd weet mee te voeren. Wat doen schrijvers, regisseurs, acteurs en de mensen achter de camera toch om die wereld zo overtuigend te maken dat je als kijker haast in je televisietoestel wordt getrokken?

De tentoonstelling geeft een visueel en interactief antwoord op deze vraag. Net als de experience van Beeld en Geluid heeft ‘InScène’ ook een aantal ‘levende’ boegbeelden. Onder andere Marcel Musters, Maryam Hassouni, Marc Marie Huybrechts, Ferry Doedens en Ruud Feltkamp lokken je naar binnen in zeven interactieve studio’s. Zodra je een studio in gaat, stap je een scène in. Opeens bevind je je midden in een achtervolging, een musicalscène of een spannende cliffhanger.

InScène is te zien van 19 februari t/m 31 oktober 2010 bij Beeld en Geluid in Hilversum.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
h und m

Hannah en Martin naar de Culturele Dagen Frankfurt

De Culturele Dagen van de Europese Centrale Bank in Frankfurt staan dit jaar in het teken van Nederland. Het programma vindt plaats van 20 oktober tot en met 15 november.
Dit jaar ligt de nadruk op modern ballet, eigentijdse dansvoorstellingen en recente Nederlandse literatuur, in overeenstemming met de bijzondere betekenis en unieke kwaliteit van deze artistieke specialismen in Nederland.
Mug-voorstelling Hannah en Martin speelt op uitnodiging van de Europese Centrale Bank op maandagavond 25 oktober om 20:00 uur in het Schauspiel Frankfurt.
Meer informatie: Programm der „Kulturtage der EZB Niederlande 2010“ en Schauspiel Frankfurt
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
Joan Nederlof Joan Nederlof opende donderdag 2 september om 19.00 uur in de stadsschouwburg in Amsterdam het Nederlands Theater Festival met

“De Staat van het Theater”

lees “De Staat van het Theater”
download de pdf
bekijk "opening van het Nederlands Theater Festival 2010"
Joan Nederlof staat vh theater online reacties op “De Staat van het Theater”
dedodo.nl Online Festivaldagkrant: Opening #TF2010: ‘Theater moet voorop lopen in discussie over samenleving, in plaats van zich door heersende mores de wet te laten voorschrijven.’ door Wijbrand Schaap
weblogs.nrc.nl/cultuurblog: "Nederlof wast oren op Theaterfestival" door Wilfred Takken
functioneelnaakt.com: "Joan Nederlof stelt zich beschikbaar voor de theaterwetenschap" door Tjeerd Posthuma
telegraaf.nl/filmenuitgaan: "Theater moet richting geven" door kunstredactie

Reacties in de krant op “De Staat van het Theater”
Voorpaginatoneel voldoet niet meer, door Wilfred Takken op de voorpagina van NRC Handelsblad van 13 september 2010
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

de Mug op het Nederlands Theaterfestival

Gedurende het Nederlands Theater Festival 2010 (2 t/m 12 september) was de Mug op allerlei manieren aanwezig:
Joan Nederlof opende het festival op 2 september met

“De Staat van het Theater”

lees verder

de voorstelling

Hannah en Martin

2 en 3 september, theater Bellevue
lees verder

talkshow Clairy Polak

met Joan Nederlof, Marcel Musters en Lineke Rijxman
9 september, sociëteit de Kring

presentatie dvd TV7 en tekstboekjes

presentatie dvd van TV7 én 7 nieuwe tekstboekjes van stukken van de afgelopen jaren
9 september, sociëteit de Kring
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
word fan

mugmetdegoudentand op Facebook

Word fan en blijf ook via dit sociaal netwerk op de hoogte van de Mug en haar vrienden.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin in FOAM

Donderdag 24 juni werd de eerste overzichtstentoonstelling van Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin in Foam_Fotografiemuseum Amsterdam geopend. In de tentoonstelling is ook werk te zien dat Van Lamsweerde & Matadin met en voor de Mug hebben gemaakt. Een selectie uit de 20 jarige samenwerking tussen de Mug en Van Lamsweerde en Matadin is opgenomen in de verjaardagskalender die o.a. in FOAM te koop is. 'Pretty Much Everything - photographs 1985-2010', 25 juni t/m 15 september Foam_Fotografiemuseum Amsterdam

Over Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin, de expositie, én over de Mug en Inez van Lamsweerde / Vinoodh Matadin:
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

Mug met gouden duo

Het weekblad Vrij Nederland van 12 juni besteedt 8 pagina's aan de fotografie van Van Lamsweerde / Matadin van en met de Mug. Sinds 1990 maken Van Lamsweerde / Matadin op regelmatige basis de voorstellingsbeelden.
lees het artikel van Marijn van der Jagt
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

Van Lamsweerde/Matadin schieten Nederlof & Musters

Al ruim 20 jaar maken de fotografen Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin foto's voor mugmetdegoudentand. Na Jim Jarmusch en vóór Lou Reed en Lauri Anderson werden Joan Nederlof en Marcel Musters in maart 2009 in the Chelsea Piers 59 Studios gefotografeerd. Bekijk the making of …
shoot
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

de Mug op het Nederlands Theaterfestival

Gedurende het Nederlands Theater Festival 2010 (2 t/m 12 september) is de Mug op allerlei manieren aanwezig:
joan
Joan Nederlof opent het festival met

“De Staat van het Theater”

donderdag 2 september, 19.00 uur, stadsschouwburg Amsterdam


de voorstelling

Hannah en Martin

donderdag 2 en vrijdag 3 september, 20.30 uur, theater Bellevuetalkshow Clairy Polak

met Joan Nederlof, Marcel Musters en Lineke Rijxman
+ presentatie dvd van TV7 én 7 nieuwe tekstboekjes van stukken van de afgelopen jaren (o.a. Smoeder, Inside Out, Quality Time, Brak, Verlichtinglight)
donderdag 9 september, 20.30 uur, sociëteit de Kring

kaartverkoop Nederlands Theaterfestival: online / telefonisch: 020-5237798
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

Hannah en Martin geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2010

De voorstelling Hannah en Martin van Joan Nederlof, Lineke Rijxman en Willem de Wolf is geselecteerd voor de 5de editie van het Nederlands Theater Festival. Een jury o.l.v. Adelheid Roosen koos de 10 beste voorstellingen van dit seizoen: 5 grote zaalproducties en 5 klein zaalproducties. 'Hannah en Martin' is geselecteerd als een van de 5 kleine zaalproducties.

Binnen het vijfjarig bestaan van het festival is dit de derde keer dat een voorstelling van de Mug is geselecteerd. Eerder werden Quality Time geselecteerd (2006 ) en Mug Inn (2007). Mug Inn werd ook voor het Vlaamse Theaterfestival geselecteerd.

go meer informatie over de voorstelling Hannah en Martin
recensies en interviews

lees ook:
Lineke Rijxman wint de Theo d'Or 2009 voor haar rol in Hannah en Martin
Hannah en Martin nog paar keer te zien
Hannah und Martin
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

Mug-Booth op Nederlands Theaterfestival

Mug-Booth, de mobiele multimedia installatie waarin gereageerd kan worden op vragen van Mug-acteurs, is ook aanwezig op het Nederlands Theaterfestival (in de rotonde in de stadsschouwburg).
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
Toneelbibliotheek

nieuw: zeven tekstboekjes van toneelstukken van de Mug

Vanwege het Mug-jubileum zijn er bij De Nieuwe Toneelbibliotheek maar liefst zeven titels van mugmetdegoudentand verschenen. De boekjes worden op donderdag 9 september gepresenteerd in de TF talkshow van Clairy Polak in De Kring. Stuur een email met als onderwerp talkshow naar als u daar bij wilt zijn.
De volgende teksten zijn te koop: Smoeder, Brak, Quality Time, Mug Inn, Inside Out, Hannah en Martin en Verlichtinglight.
te bestellen bij de Mug of via www.denieuwetoneelbibliotheek.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
Clairy Polak

kaartjes talkshow Clairy Polak

Om bij de talkshow en de presentatie van de dvd van TV7 te zijn kunt u zich aanmelden door talkshow, dvd of hele avond te mailen naar .
meer informatie op www.tf.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
de moker radio

hoorspel De Moker – Strijd om de macht op de Wallen – met o.a. Marcel Musters

De Moker wordt in 70 afleveringen van een kwartier vanaf maandag 18 januari op de radio uitgezonden en is ook online te beluisteren.

Amsterdam jaren zeventig. Harrie 'de Moker' Pruis (Jack Wouterse) regeert op de Wallen. Hij verhuurt ramen, is eigenaar van de klasse-striptent Pigalle, opent de eerste peepshow en droomt van een nieuw gokpaleis met veel marmer, gouden kranen en erotisch topamusement. Zijn vrouw Greet (Nelly Frijda) drijft het volkscafé Het Uitzicht. Maar de Rotterdammer Aad Bosman (Martin van Waardenberg), eigenaar van een boksschool en illegale pokertent, zaagt aan het imperium van Harrie Pruis. Bosman ziet een nieuwe markt: drugs.
De cast bestaat uit: Jack Wouterse, Nelly Frijda, Micha Hulshof, Daniël Boissevain, Martin van Waardenberg, Hadewych Minis, Fred Goessens, Harm van Geel, Cees Geel, Jenny Arean, Dick van den Toorn, Kees Boot, René van 't Hof, Georgina Verbaan, Jaap Spijkers, Margje Wittermans, Marcel Musters, Sieger Sloot en Sanne den Hartog. www.nps.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
esta luisterboek award

Lineke Rijxman genomineerd voor de esta luisterboek award 2010

Dinsdag 15 juni werd de winnaar bekend gemaakt van de esta luisterboek award. Lineke Rijxman was genomineerd voor het luisterboek 'Over de liefde' van Doeschka Meijsing. Hadassah de Boer overhandigde schrijver P.F. Thomése de prijs. Hij heeft zijn boek 'J.Kessels' ingesproken.
Op de foto: van links naar rechts: Hadassah de Boer en de genomineerden: P.F. Thomése, Carine Crutzen, Hadassah de Boer, Job Cohen en Lineke Rijxman.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

Lineke Rijxman in live programma Uitmarkt

Isolde Hallensleben leidt voor "Cultura24 op de Uitmarkt" een gesprek over de stand van zaken in het theater. Aan dit gesprek nemen deel actrice en lid artistiek team van de Mug Lineke Rijxman, Alize Zandwijk van Ro Theater, Erik Whien van Oostpool en recensent Hein Janssen van de Volkskrant. Live uitzending vanaf het Museumplein zaterdag 28 augustus van 20.00 tot 21.00 uur via het digitale kanaal van NPS, Cultura24.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

Hannah en Martin geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2010

De voorstelling Hannah en Martin van Joan Nederlof, Lineke Rijxman en Willem de Wolf is geselecteerd voor de 5de editie van het Nederlands Theater Festival. Een jury o.l.v. Adelheid Roosen koos de 10 beste voorstellingen van dit seizoen: 5 grote zaalproducties en 5 klein zaalproducties. 'Hannah en Martin' is geselecteerd als een van de 5 kleine zaalproducties en zal in het Nederlands Theater Festival te zien zijn op 2 en 3 september om 20.30 uur in Theater Bellevue.

Binnen het vijfjarig bestaan van het festival is dit de derde keer dat een voorstelling van de Mug is geselecteerd. Eerder werden Quality Time geselecteerd (2006 ) en Mug Inn (2007). Mug Inn werd ook voor het Vlaamse Theaterfestival geselecteerd.

Hannah en Martin wordt Engels boventiteld. Op een lichtbalk boven het podium is de uitgesproken tekst in het Engels te lezen. Daardoor is de voorstelling ook voor buitenlandse toeristen, expats en internationele professionals te volgen.

TF 2010
go Hannah en Martin

lees ook:
Lineke Rijxman wint de Theo d'Or 2009 voor haar rol in Hannah en Martin
Hannah en Martin nog paar keer te zien!
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
 

nieuwe duitstalige recensies Hannah en Martin

 
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

Hannah en Martin op Duits festival

Mug-voorstelling Hannah en Martin van Joan Nederlof, Lineke Rijxman en Willem de Wolf is geselecteerd voor de tiende editie van het Duitse festival Neue Stücke aus Europa. Het enige festival ter wereld met uitsluitend nieuwe stukken van levende auteurs.
Neue Stücke aus Europa vindt plaats in Wiesbaden en Mainz. Hannah en Martin is te zien in het Staatstheater Wiesbaden op donderdag 24 juni om 20:00 uur, en op vrijdag 25 juni om 19:30. Op beide dagen is er een inleiding en op donderdag 24 juni is er een nagesprek met Lineke Rijxman en Willem de Wolf.

festival Neue Stücke aus Europa
Hannah und Martin

„…beispielloses, intelligentes und manchmal beklemmendes Theater (…) Rijxman mit ihrer phänomenalen Phantasie als Schauspielerin.“ Het Parool

 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
schouwburg almere

maak in Almere kennis met de Mug en bepaal zelf wat u betaalt

“Eigenzinnig, actueel en geestig theater”, schreef de pers. “De acteurs zijn met hun fysieke gedoe en kluchtige spel in topvorm, met als hoogtepunt de uitgestreken tronie van Dick van den Toorn; daarbij houden zelfs de andere acteurs hun gezicht niet in de plooi. Als het publiek na anderhalf uur de zaal verlaat, is het een hoop zin en onzin wijzer en borrelt de lach nog na in het lijf.“
Theatergezelschap mugmetdegoudentand staat op dinsdag 25 mei voor het eerst in Schouwburg Almere met de voorstelling Verlichtinglight. De directeur daagt het publiek uit om deze nieuwe mug-creatie gratis te komen bekijken, om daarmee kennis te maken met dit illustere gezelschap. U bepaalt zelf achteraf wat u betaalt! www.schouwburgalmere.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
n8

Verlichtinglight in Nacht van het goede leven

In de nacht van 17 op 18 mei besteedde Adeline van Lier in haar radioprogramma 'Nacht van het goede leven'op Radio 1 aandacht aan de voorstelling Verlichtinglight. uitzending gemist?.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
mugmagazine 

Kijk, luister, ontmoet en toast op de Mug in Frascati op zondagmiddag 16 mei!

mugmetdegoudentand en Frascati presenteren musmetdegoudenWAT? op 16 mei van 15.00 tot 17.00 uur (toegang gratis). Tijdens de talkshow musmetdegoudenWAT? wordt het 25mugmetdegoudentand magazine gepresenteerd en de Mug-Booth onthuld.
musmetdegoudenWAT? wordt gepresenteerd door Floor en Claartje Nicolas, de makers van de talkshow Ans, heb jij nog wat? Met interessante gasten, muziek, een Mug-hoorspel, de Mug-popquiz, een Mug-winkeltje en vele Mug-medewerkers van toen en nu. Deel je favoriete Mug- momenten in de Mug-Booth en neem een gratis gesigneerd magazine mee naar huis!
Reserveren is gewenst via 020 6266866 of via www.theatertheaterfrascati.nl/. Toegang vanaf 14.00 uur.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
Hannah en Martin

extra voorstellingen Hannah en Martin

Lineke Rijxman en Willem de Wolf gaan op veler verzoek de voorstelling Hannah en Martin spelen in theater Frascati.
Reserveer voor de voorstelling op donderdag 13, vrijdag 14 of zaterdag 15 mei. Aanvang 20.30 uur.

Zie ook: Hannah en Martin nog een paar keer te zien!
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

SMOEDER 10 mei weer op televisie

Op maandag 10 mei zendt Nederland 2 de televisiefilm Smoeder om 23.30 uur uit. De succesvolle Mugvoorstelling maar nu speciaal voor tv gemaakt door Michiel van Erp. Maria Goos en Marcel Musters over het leven en de dood van hun Brabantse moeders. Kijk vooral ook op de speciale smoederpagina.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
theater na de dam

Hannah en Martin tijdens 'Theater na de Dam' op 4 mei in de Brakke Grond

Lineke Rijxman en Willem de Wolf zijn uitgenodigd om de voorstelling Hannah en Martin te spelen op de manifestatie 'Theater na de Dam'. Na de plechtigheden rond de dodenherdenking op de Dam zijn er in de theaters rond de Nes voorstellingen die allen zeer concreet handelen over de Tweede Wereldoorlog.

De Dodenherdenking is voor mensen tussen de 20 en 40 jaar op de achtergrond geraakt en het nut van de Herdenking is onduidelijk geworden. Niet alleen de Tweede Wereldoorlog staat ver van hen af, ook het karakter van de Herdenking is te algemeen geworden om nog aan het oorspronkelijke doel te voldoen. Het theater is de plek waar verhalen verteld worden en waar een beroep wordt gedaan op de fantasie van de toeschouwer zodat er een plek ontstaat waar geschiedenis concreet en levend gemaakt kan worden. Zodat er na de ceremonie, in de vorm van performances, dingen kunnen gebeuren die De Dodenherdenking weer diepte en leven kan geven. reserveren: 020 6266866.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

zojuist verschenen: luisterboek 'Alleen maar nette mensen' van Robert Vuijsje voorgelezen door Marcel Musters

luister naar een fragment op de site van Uitgeverij Rubinstein
bestel de 6 cd's bij bol.com
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
 

‘Ik word een beter mens door te acteren’

interview Marcel Musters in NRC Weekblad van 6 maart
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
munt Marcel Musters

Koninklijke muntenset ter ere van dramaserie De Troon, met o.a. Marcel Musters

Ter ere van de AVRO-serie De Troon heeft de Koninklijke Nederlandse Munt een set van drie penningen geslagen met de afbeeldingen van Willem I, II en III. De voorzijdes van de munten zijn voorzien van portretten van de drie hoofdpersonen van De Troon: Yorick van Wageningen, Dragan Bakema en Marcel Musters.

De set is exclusief voor AVRO leden te verkrijgen in de AVRO Webshop.
Meer informatie bij de Koninklijke Nederlandse Munt
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

Mug in Vrw. zkt. Knst.

Sonny Boy, Anton Goudsmit en Mugmetdegoudentand in Vrw. zkt. Knst. Aflevering 42, maandag 26 april om 22.00 uur op Cultura24, woensdag 28 april om 15.30 uur op Ned2.
cultuurgemist.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
Verlichtinglight

Marcel Musters en Joan Nederlof in Opium Radio

In het eerste uur van het radioprogramma Kunststof op zaterdag 24 april zijn Marcel Musters en Joan Nederlof te gast. Met presentator Hans Smit gaan ze in gesprek over de voorstelling Verlichtinglight en het jubileum van de Mug. luister online
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
Verlichtinglight

Zucht naar Verlichting

mode volgens Aynouk Tan in het NRC Weekblad 17-23 april
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
obaoba

Sieger Sloot ("Karel" in Verlichtinglight) in LLink OBA live maandag 26 april

Presentator Pieter Hilhorst ontvangt Verlichtinglight-acteur Sieger Sloot in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Maandag 26 april, uitzending van 19.00- 21.00 uur.

OBA Live is het achtergrondprogramma over cultuur, maatschappij en politiek, rechtstreeks vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam en is te beluisteren op radio 5, 747AM, of via de kabel. Bovendien is de uitzending rechtstreeks te bekijken via www.obalive.nl en een dag later wordt het uitgezonden op de Amsterdamse televisiezender SaltoTV.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
afm

Joanne Mensert in Clash der recensenten

Joanne Mensert verzorgt een inleiding bij de voorstelling Verlichtinglight en vertelt daar op dinsdag 20 april meer over in het radioprogramma Clash der recensenten. Dit debatprogramma met pop- en theaterjournalist Constant Meijers is te beluisteren tussen 15:00 en 16:00 uur op 106.8 fm, of via www.amsterdamfm.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
de troon

nieuwe serie De Troon (Avro) vanaf 6 maart op tv, met o.a. Marcel Musters als koning Willem lll

De Troon is een 6 delige meeslepende dramaserie over de levens en onderlinge verhoudingen van koningen Willem I, Willem II en Willem III. Het is een prachtige serie over de strijd tussen vaders en zonen, tegen de achtergrond van onze "vergeten" negentiende eeuw.
Vanaf 6 maart 20.25 op NED 2 avro.nl
De Troon op Facebook
vergroot de stamboom
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
germaine kruip

solotentoonstelling Germaine Kruip

Tot en met 11 april 2010 is de tentoonstelling 'Only The Title Remains' van kunstenares Germaine Kruip te zien in Museum de Paviljoens in Almere. Kruip werkte mee aan de voorstelling Onder Controle, Enter en CO★STAR. I.s.m. de Mug maakte ze de exposities 'Point of View' en 'I see a landscape'.
Voor het eerst is het brede scala van haar conceptuele werk in één tentoonstelling te zien: van haar doorlopende Image Archive (sinds 2004 ), haar peformances en licht-installaties tot haar recente film Aesthetics as a Way of Survival' (2009).
www.depaviljoens.nl
www.germainekruip.com
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
1985-2010: 25 jaar mugmetdegoudentand!

de Mug zoekt (grote en kleine) sponsors!

De Mug bestaat dit jaar 25 jaar en viert dit het hele jaar met allerlei 'extra's' waaronder een magazine over 25 jaar mug. Een magazine over toen en nu, hoe en waarom, waar, wie en wanneer. "Lezen over, en veel kijken naar een gulle greep uit de (g)oude(n) mugdoos…" Om de financiering van dit magazine te realiseren hebben we een actie bedacht waarbij u ons tegelijkertijd kunt helpen en feliciteren:

In het MugMagazine, dat met de première van Verlichtinglight op 29 april 2010 uitkomt, zijn zogenaamde felicitatiepagina's gereserveerd. Uw naam of die van uw instelling wordt in het door u gekozen letterformaat geplaatst onder de kop: "mugmetdegoudentand wordt gefeliciteerd door … ". Zo ontstaat een levendige pagina waarmee u ons helpt dit magazine te realiseren en zo bent u voor altijd aan ons verbonden. U kunt kiezen uit 5 letterformaten: small € 10, medium € 25, large € 100, x-large € 250, supersize € 500.
Als dank ontvangt u van ons een gesigneerd exemplaar van het magazine.


meer informatie in de brief van Margreet Huizing, zakelijk leider van de Mug.
U kunt ook contact op nemen met kantoor van de Mug op telefoonnummer 020 6163218 of een mailtje sturen naar .
Reageer nu. Felicitatie opdrachten kopen kan t/m 7 maart.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

televisieserie Annie M.G. met o.a. Marcel Musters (in afl. 2)

Het leven van de legendarische schrijfster Annie M.G. Schmidt is verfilmd. Annie M.G. is een 7-delige dramaserie met zang en dans, waarin veel werk van Annie M.G. Schmidt is verweven. De serie is geïnspireerd op de biografie Anna, van Annejet van der Zijl. Met o.a. Annemarie Prins, Malou Gorter, Sanne Vogel, Tom Jansen, Gijs Scholten van Aschat en Daan Schuurmans. Scenario Tamara Bos en Mieke de Jong, regie: Dana Nechushtan (Dunya & Desie, Offers, Nachtrit).
bekijk de trailer
Annie MG, vanaf 3 januari om 20.15 op Ned. 2 anniemg.nps.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   

Marcel Musters in de familievoorstelling Snorro van Ro Theater

Snorro, de gemaskerde held is een tintelfrisse parodie met de zwier van een lasso en de scherpte van een cactusnaaldje. De regie is in handen van Pieter Kramer, de tekst is van Don Duyns en er wordt gespeeld door een sterrencast met Dick van den Toorn in de rol van Snorro. Naast Gijs Naber en Loes Luca speelt ook Marcel Musters. Alle acteurs spelen dubbelrollen. Musters speelt de moeder van 'Dolores' (Loes Luca) en 'Sergeant Manuel'.
De mysterieuze, fijnbehaarde Snorro en zijn trouwe, babbelzieke paard Wervelwind bestrijden onrecht en corruptie tijdens het schrikbewind van de gemene El Commandante. Maar er is ook liefde in het spel: Snorro heeft een oogje op de bloedmooie Conchita. En dat terwijl hij als Don José - want zo heet hij eigenlijk - van zijn vader met een ander meisje moet trouwen. Zal zijn geheim ontdekt worden?
Boordevol gringo's, poncho's en sombrero's brengt het Ro Theater een avonturenverhaal voor de hele familie, met de shake van een sambabal en de pit van een rode peper. Snorro, de gemaskerde held is vrolijk theaterspektakel met veel liedjes, spannende degengevechten, dartele balletklasjes en de aanstekelijke Mexicaanse muziek van Mariachi Tierra Caliente!

Tot en met 7 februari door het hele land. www.rotheater.nl

Volgend jaar zijn Dick van den Toorn en Marcel Musters ook weer samen te zien, namelijk in de voorstelling Verlichtinglight van mugmetdegoudentand.

Woensdag 25 november was Marcel Musters te gast bij Cornald Maas in kunstprogramma Opium TV om 21.30 uur op Nederland 2.
Bekijk dit programma hier.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
vuurzee

dramaserie Vuurzee 5 keer genomineerd voor Beeld en Geluidsawards 2009: Lineke Rijxman voor Beste Actrice!

Vuurzee is genomineerd als Beste Fictie en in de categorie Beste Actrice is de serie vertegenwoordigd met Lineke Rijxman en Carine Crutzen. In de categorie Beste Acteur zijn Mark Rietman en Ali Çifteci genomineerd.
De Beeld en Geluid Awards, dé televisievakprijzen van Nederland, worden maandag 25 januari uitgereikt in het gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum.
www.beeldengeluid.nl/awards
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
dwdd

fragment 'Smoeder' bij 'The best of TVDD 2009'

Op oudejaarsavond heeft de Vara een speciale DWDD uitgezonden: 'The best of de TV Draait Door 2009' met daarin een fragment uit de film van Michiel van Erp 'Smoeder' met Marcel Musters en Maria Goos.
De dames om wie het ging in een veelvuldig op tv getoond fragment van een tweeling met een vioolkist, zijn in de studio aanwezig. Ook koffiedame Riet is er.
uitzending gemist? dewerelddraaitdoor.vara.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2010  pijltje naar boven   
ergun

Ergün in 'potkast' Groentevrouw

Ergün in de wekelijkse 'potkast' van de Groentevrouw!
klik op de uitzending van 30 november in An's potkasten op www.groentevrouw.com
over Ergün

 

pijltje links terug  pijltje naar boven  ga verder verder terug in het archief