mugmetdegoudentand
(about the company, Arbeitsweise)
 
mugmetdegoudentand actueel projecten | werkwijze | mugweb | te koop | reacties | contact
niks

Vorige archief mugmetdegoudentand.nl Volgende

deel 21: 2009
(dit is het archief van de actueelpagina van mugmetdegoudentand.nl,
klik in de bovenste regel op projecten voor het archief van de Mug)
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  
Joan Nederlof speelt moeder Floor Faber

Joan Nederlof speelt moeder van Floor Faber

Vanaf 27 oktober (om 20.30 uur) is wekelijks bij Net 5 de 10-delige lightdramaserie 'Floor Faber' te zien. De serie is gebaseerd op de gelijknamige column uit het weekblad Viva. Joan Nederlof speelt Irene, de moeder van Floor Faber. Alix Adams speelt Trudy, de moeder van Floor Fabers hartsvriendin. Floor Faber wordt gespeeld door Georgina Verbaan. Zij speelde eerder met Joan Nederlof en en Alix Adams in de Hertenkamp.
www.net5.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
frascati

Hannah en Martin in Amsterdam

Van 8 december t/m 19 december spelen Willem de Wolf en Lineke Rijxman voor het laatst Hannah en Martin, de voorstelling die ze samen met Joan Nederlof maakten. www.theatertheaterfrascati.nl/
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
simber

Simon van den Berg interviewt Lineke Rijxman en Willem de Wolf


lees het interview met Lineke Rijxman uit het Parool van 2 december 2009
lees het interview met Willem de Wolf uit de TM van november 2009
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   

het gevaar van bewondering

Interview door Ingrid Bosman met Lineke Rijxman in de Twentsche Courant Tubantia van 29 oktober
Wat betekent het voor een actrice om de belangrijkste toneelprijs te winnen? Lineke Rijxman - voor haar rol als de joodse filosofe Hannah Arendt bekroond met een Theo d'Or - over bewondering en beloning. "Mijn moeders lach was vroeger mijn medaille." …
lees het interview
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
Bestemming bereikt

nieuw boek Hanneke Groenteman met hoofdstuk over Sexappeal

Onlangs heeft Hanneke Groenteman haar derde boek gepresenteerd: 'Bestemming bereikt?' Een van de verhalen in dit boek gaat over de voorstelling Sexappeal die ze met Beppe Costa en Marcel Musters in 2008 speelde bij mugmetdegoudentand. Lees hier dit verhaal.

In de zomer van 2006 onderging Hanneke Groenteman een maagverkleining. Na een leven lang veel en lekker koos ze definitief voor mager, weinig en suikervrij. Het was een drastische keuze, en haar vrienden maakten zich zorgen. Zouden de lichamelijke en psychische gevolgen van zo'n ingreep haar niet te veel worden? Maar het resultaat was verbluffend: een stralende, slanke Hanneke. Met de haar kenmerkende stijl en humor, gemengd met een dosis onverbiddelijke eerlijkheid, laat ze zien dat een mens door dik en dun steeds dezelfde blijft – maar dat die mens zónder al die ballast bevrijd raakt van meer dan kilo's alleen.

www.hannekegroenteman.nl
'Bestemming bereikt?' is verkrijgbaar bij de boekhandel en bol.com.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
beppe costa

Hanneke Groenteman zet "Vrouwen" op YouTube

Bekijk de video van Beppe Costa die, vlak voor de aanvang van de voorstelling Sexappeal, zijn lied over vrouwen zingt. Op Hanneke's YouTube pagina staat nog zo'n intiem 'net-voor-de-voorstelling-begint' filmpje , dit keer met Marcel Musters die vrolijk danst en met Beppe Costa die Italiaanse liedjes dwars door de muziek heen speelt.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   

Hannah en Martin

Een voorstelling van Lineke Rijxman, Willem de Wolf en Joan Nederlof, gespeeld door Lineke Rijxman en Willem de Wolf.

In 2006 speelden Lineke Rijxman en Willem de Wolf bij mugmetdegoudentand twee kinderen van 4 en 6 jaar in de black-fear-comedy Quality Time van Joan Nederlof.
In 2009 zullen ze als twee wel heel mondige volwassenen te zien zijn in de nieuwe mugmetdegoudentand voorstelling Hannah en Martin.

Hannah en Martin is gebaseerd op de geheime liefdesrelatie van de Joodse filosofe Hannah Arendt en haar leraar, de kortstondig actieve nationaal-socialist Martin Heidegger. De relatie tussen Arendt en Heidegger is veelvuldig als immoreel bestempeld. Zelf wilden ze het er niet over hebben, maar wij wel. Want de scheiding tussen privé en publiek, waar zowel Hannah als Martin zo op gesteld waren, gaat in onze tijd niet meer op. Wij willen tegenwoordig alles van iedereen weten. Zo willen we ook weten hoe deze twee beroemde Duitsers zich door de dramatische tijd waarin ze leefden heen hebben geslagen. En wat ze eventueel gevonden zouden hebben van de tijd waarin wij leven. Het sterk politieke werk van Arendt blijkt ook nu nog een enorme vitaliteit te hebben. Het filosofische werk van Heidegger is minder toegankelijk. We doen ons best, maar zijn boek ‘Sein und Zeit’ hebben we nog steeds niet uit.
over de makers
credits
recensies en interviews
Hannah en Martin. Première: 23 mei in de Toneelschuur in Haarlem. Tournee: oktober t/m december 2009. speellijst
recensies en interviews
* Tubantia, 29 oktober 2009, Het gevaar van bewondering, door Ingrid Bosman
* De Volkskrant, 26 juni 2009, theatertoptien, door de recensenten Vincent Kouters en Hein Janssen
* Elsevier, 30 mei, Hersenkraker, door Irene Start
* NRC Next, 27 mei, Intelligent theater zoals dat zelden wordt gemaakt, door Wilfred Takken
* De Volkskrant, 27 mei, Stand-up philosophy over Hannah Arendt en Martin Heidegger, door Vincent Kouters
* NRC Handelsblad, 26 mei, Twee filosofen in ongemakkelijke omhelzing, door Wilfred Takken
* Trouw, 26 mei, De pijn van Hannah Arendt wordt niet echt voelbaar, door Hans Oranje
* Het Parool, 25 mei, ‘Hannah en Martin’ van Mugmetdegoudentand, door Simon van den Berg
* De Telegraaf, 25 mei, Liefde tussen goed en kwaad, door Maaike Staffhorst
* Noord Hollands Dagblad, 25 mei, Lachen om relatie Hannah en Martin, door Margriet Prinssen
* Gooi-en Eemlander, Leids Dagblad, Noord Hollands Dagblad en Haarlems Dagblad, 23 mei, Lineke Rijxman en Willem de Wolf in "Hannah en Arendt" "Het is ook heel erg lachen, hoor", door Jos Schuring
* OPZIJ mei, Het Ongerijmde van de Liefde, door Renate van der Zee
… meer
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
mugmetdegoudentand feliciteert Lineke Rijxman met het winnen van de Theo d'Or
Hannah en Martin Op het Gala van het Nederlandse Toneel is 13 september bekend gemaakt dat Lineke Rijxman voor haar rol in Hannah en Martin de Theo d'Or 2009 gewonnen heeft, de VSCD-toneelprijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol gedurende een seizoen. Acteur Bert Luppes won de Louis d'Or voor zijn rol in De Geit of, Wie is Sylvia? van het Onafhankelijk Toneel.

Hannah en Martin. Première: 23 mei in de Toneelschuur in Haarlem. Tournee: oktober t/m december 2009. speellijst

Uit de NRC van 14 september:
"Rijxman, die de prijs kreeg voor haar rol van schrijver Hannah Arendt in Hannah en Martin, dankte haar compagnons Joan Nederlof en Willem de Wolf. Deze laatste was dit seizoen de tegenspeler van zowel Luppes als Rijxman. Ook zijn voormalige compagnon Ton Kas kreeg een prijs, zodat Willem de Wolf weliswaar zelf zonder prijs naar huis ging, maar wel met het gevoel de ideale aangever te zijn."

NOS nieuws 14 september: luister online

Na afloop van het gala is een verslag van het evenement uitgezonden door de AVRO op Nederland 2 in 'Opium op het theatergala'. bekijk de uitzending online

de Volkskrant 14 september: "Acteerprijzen voor Rijxman en Luppes", door Karin Veraart
Rijxman VSCD juryrapportUit het juryrapport:
"Fenomenaal schakelen, transformeren, tal van schakeringen aanbrengen, bijna onnadrukkelijk van het ene personage in het andere springen. Dat alles voert Lineke Rijxman in deze voorstelling met grote precisie uit. Ze speelt filosofe Hannah Arendt in verschillende perioden van haar leven, afgewisseld met de rol van de actrice Lineke Rijxman. De gekozen vorm zou makkelijk kunnen leiden tot het spelen van allerlei typetjes maar Rijxman geeft haar diverse rollen een juiste diepgang mee. Zij slaat voortdurend een andere toon aan, en gaat met de tekst mee in de wisselingen van tijd en situatie. Dit wordt transparant gemaakt door haar heldere en genuanceerde acteren. Acteren, dat naar het eind toe steeds persoonlijker wordt."
Lineke Rijxman wint Theo d'Or
 
 
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
kunststoftv

Lineke Rijxman bij KunststofTV

Kunststof TV is een live talkshow over kunst en cultuur met gasten, reportages en muziek. Op zondag 18 oktober ontving presentator Joost Karhof actrice Lineke Rijxman, schrijver Tom Lanoye, kunstenaar Folkert de Jong en zangeres Charlie Dee.
Uitzending zondag 18 oktober om 17.35 uur en dinsdag 20 oktober om 0.25 uur op Nederland 2, daarna online op uitzending gemist. Zoek op de site van de nps naar de uitzending van 18 oktober 2009.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
theatertoptien

Hannah en Martin in Theater Top Tien van de Volkskrant

In de jaarlijkse theatertoptien komt de mugmetdegoudentand voorstelling Hannah en Martin tweemaal voor. Recensenten Vincent Kouters en Hein Janssen hebben de voorstelling opgenomen in hun persoonlijke top tien van het seizoen 2008/2009.
theatertoptien
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
laktheater moet blijven

inhaalvoorstelling

De voorstelling Hannah en Martin van zaterdag 24 oktober werd door stemproblemen van Lineke Rijxman afgebroken. Vrijdag 4 december wordt de voorstelling nog een keer gespeeld in het LAK theater in Leiden.
laktheater.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   

snor maak je eigen Ergünclip en zet 'm op YouTube snor

Vraag de gratis An en Ergünsnor op en maak je eigen clipje. Alle nummers van de cd 'Alle 10 goed!' zijn hier te beluisteren en te downloaden. Vervolgens upload je jouw filmpje naar YouTube. Laat ons weten dat je dat gedaan hebt en wij sturen je een een door Ergün gesigneerde cd! De eerste zes videoreacties zijn binnen! Bekijk ze op nl.youtube.com/ErgunTV.

claartje en joanne

nieuwe videoreactie op nummer Ergün

C&J guerillaproducties heeft een clip op geplaatst van het mooie duet 'Wij en Zij' van Ergün en zijn dochter. Ergün was ook van de partij, zonder dat hij het wist. Had hij het wel geweten, dan had hij zich er op kunnen kleden…
De clip is opgenomen in theater Bellevue, in het decor van de voorstelling Sexappeal. Bekijk Claartje Nicolas & Marcel the Muppet in Wij en Zij.
Marc
Marc met
"Spelen met zand"
Joanne en Esther
Joanne en Esther
met "Klaag niet"
Nel
Nel met
"DikDik"
Renée
Renée met
"Altijd ergens zijn"
Wilma
Wilma met
"DikDik"
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
Aletta Becker

radiodocumentaire Route Depressieland met o.a. Marcel Musters, Maureen Teeuwen en Mouna Goeman Borgesius

Hoe voelt een depressie? Wat is medisch gezien een depressie? Welke (nieuwe) behandelmethodes zijn er? Wat moet de psychiatrie met ervaringsdeskundigheid? Op deze vragen probeert Aletta Becker in Route Depressieland antwoord te geven.
Ondertitel van de radiodocumentaire luidt: ‘Het schuren van visie en ervaring’, want Becker onderzoekt de kloof tussen de perspectieven van mensen met depressieve klachten en personen die zich beroepsmatig met depressie bezighouden. Hierbij hanteert ze een bijzondere vorm: het combineren van quotes uit interviews met drama, gebaseerd op eigen teksten. De documentaire wordt 1 november 2009 om 21.00 uur uitgezonden in het programma Holland Doc Radio op Radio 1, daarna online http://weblogs.hollanddoc.nl/depressieland/

Aletta Becker maakte eerder Douchen in het donker (NPS, 2007), waarin interviews afgewisseld worden met teksten uit Food Coma van mugmetdegoudentand, gespeeld door Marcel Musters.
Maureen Teeuwen en Mouna Goeman Borgesius zijn medeoprichters van de Mug en hebben in vele mugprodukties meegespeeld.
Twee voorproefjes: a, b.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
Napels bij nacht

Marcel Musters in "Napels bij nacht"

In Napels bij Nacht spreekt Henk van Middelaar met zijn gasten over dromen, valkuilen, ambities, toeval en geluk. Soms actueel, altijd tijdloos en herkenbaar. Het leven in een uur. Zaterdagnacht 17/18 oktober, om 00:02 uur bij de RVU op Radio 1, daarna online op www.rvu.nl.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
Gouden Televizier-Ring

Gooische Vrouwen wint Gouden Televizier-Ring

Vrijdag 23 oktober is de winnaar bekend gemaakt tijdens een gala gepresenteerd door Chantal Jansen bij de Avro op Nederland 2. Per sms of telefoon kon het publiek tijdens de uitzending nog stemmen op de genomineerden. Joan Nederlof is een van de schrijvers van Gooische Vrouwen (daarnaast schrijven Frank Houtappels, Lex Passchier en Anita Voorham). In Gooische Vrouwen Seizoen 4 speelt Marcel Musters de nieuwe man van Claire van Kampen, gespeeld door Tjitske Reidinga.
www.televizier.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
netwerk scenarioschrijvers

schrijvers Gooische Vrouwen winnen Zilveren Krulstaart

Op de Dag van het Scenario, op vrijdag 25 september, is tijdens het Nederlands Film Festival de schrijver van het beste televisiescenario bekend gemaakt. De schrijvers van Gooische Vrouwen (o.a. Joan Nederlof en Frank Houtappels) hebben de Zilveren Krulstaart in ontvangst genomen uit handen van Ger Beukenkamp, de winnaar van vorig jaar. De Zilveren Krulstaart is een vakprijs voor scenarioschrijvers en wordt jaarlijks uitgekozen op de Dag van het Scenario. www.netwerkscenario.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   

Smoeder op dvd

Sinds 24 april 2009 ligt de dvd van de televisiefilm Smoeder, die Michiel van Erp voor VPRO maakte, in de winkel. Met verschillende extra's, waaronder een registratie uit 2005 van de theatervoorstelling van Maria Goos en Marcel Musters in De Brakke Grond in Amsterdam. Smoeder
De dvd is te koop in winkels bij o.a. : Fame, Get Records, Concerto, Plato, Mediamarkt, Kroeze en Saturn en online bij o.a. bol.com en wehkamp.nl.

Wilt u een gesigneerd exemplaar? Bestel deze door € 17 (inclusief verzendkosten) over te maken op NL57INGB0005045031 t.n.v. mugmetdegoudentand o.v.v. dvd smoeder. U krijgt de dvd dan toegestuurd naar het op de overschrijving vermelde adres.

 
besprekingen:
de Groene Amsterdammer, 4 september, dvdreview: smoeder, door Loek Zonneveld
Trouw 9 mei, Iedereen is moeder-deskundig, door Hans Masselink
De Volkskrant 7 mei, Praatstuk voor moederdag, door Annette Embrechts
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
voetlicht

monoloog Zwaargewicht op radio6.nl

Vanuit het Parooltheater presenteert Lotje IJzermans de voordrachtsavond ‘Voetlicht’. Met een nieuw verhaal van schrijver A.L. Snijders, een column van cabaretière en schrijfster Paulien Cornelisse, een monoloog uit 'Zwaargewicht' (2002) van toneelschrijver Don Duyns èn acteur Marcel Musters draagt een favoriete scène voor. VPRO radio, donderdag 8 oktober, daarna als mp3 via radio6.nl.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
cornal maas verlies

nieuw boek Cornald Maas met o.a. interview Marcel Musters

Verlies, het nieuwe boek van Cornald Maas, is een bundel indringende, emotionerende verhalen voor iedereen die een dierbare verloor en daar soms nauwelijks nog vragen over krijgt, en voor iedereen die ervaren heeft dat de dood onlosmakelijk met het leven verbonden is – misschien omdat het leven anders zo weinig zin heeft. Een van de geinterviewden is Marcel Musters over het overlijden van zijn moeder en de voorstelling Smoeder die hij met Maria Goos maakte.
uitgeverijprometheus.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
Utopia

donderdag 29 oktober Utopia/Dystopia in Frascati: Chris Keulemans in gesprek met o.a. Joan Nederlof

Chris Keulemans spreekt met Joan Nederlof (mugmetdegoudentand), Joachim Robbrecht (theatermaker & auteur van Venlo), Vincent Rietveld (de Warme Winkel) en Eric de Vroedt (Mightysociety) over hoe zij zich tot de werkelijkheid verhouden en op welke manier het politieke aan het persoonlijke raakt in hun werk.
Late night programma in Frascati 3, donderdag 29 oktober ca. 22.45 uur (na afloop van 1: SONGS), toegang gratis
theatertheaterfrascati.nl/
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
obaoba

Lineke Rijxman maandag 19 oktober bij OBA Live

OBA Live is het LLiNK radioprogramma over cultuur, maatschappij en politiek met gasten, live-muziek en publiek rechtstreeks vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam (OBA). Op maandag 19 oktober wordt Lineke Rijxman geïnterviewd door journalist Pieter Hilhorst.
Maandagavond radio 5 van 19:00 tot 21:00 uur. Radio 5 is te beluisteren op 747 AM, via de kabel en (ook te zien) op www.obalive.nl. Na de uitzending is er korte tijd een podcast beschikbaar.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
rtv nh

zaterdag 24 oktober Lineke Rijxman met Willem de Wolf in Bijlage

In het eerste uur van de talkshow Bijlage, ontvingen presentatoren Jos Heeremans en Karin Douma 'Hannah en Martin' acteurs Lineke Rijxman en Willem de Wolf. Ook de groentevrouw (Marjan Luif) schoof aan met haar Groot Gedoe Boek.
De uitzending was van 11.00- 13.00 uur.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
gooische vrouwen 5

vanaf 4 september op RTL4 'Gooische Vrouwen' met o.a. Marcel Musters

De nieuwe reeks van 8 afleveringen wordt het allerlaatste seizoen. Wederom geschreven door o.a.  Frank Houtappels en Joan Nederlof. (Joan Nederlof schreef aflevering 1, 5 en 7). Gooische Vrouwen Seizoen 4 start op 4 september om 20.30 uur op RTL4. Marcel Musters speelt hierin de nieuwe man van Claire van Kampen, gespeeld door Tjitske Reidinga. www.rtl.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
ik ben willem 3

Ik ben Willem serie 3

Vanaf zondag 30 augustus t/m 18 oktober wordt om 18.25 uur bij Villa Achterwerk op Nederland 3 de derde serie uitgezonden. Met Marcel Musters als Willem's vader. Regie: Mijke de Jong. Villa Achterwerk.
Check ook Willems weblog op Hyves.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
Tussenstand

Tussenstand 10 oktober op tv

De speelfilm 'Tussenstand' van Mijke de Jong met Elsie de Brauw en Marcel Musters, die in 2007 de grote winnaar was op het Nederlands Filmfestival (beste regie, beste actrice, nominatie beste acteur, prijs van de filmkritiek, beste geluid), komt zaterdag 10 oktober om 22.45 uur op Nederland 2. pijltje trailer
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
voetlicht

monoloog Zwaargewicht 8 oktober op radio 6

Vanuit het Parooltheater presenteert Lotje IJzermans de voordrachtsavond ‘Voetlicht’. Met een nieuw verhaal van schrijver A.L. Snijders, een column van cabaretière en schrijfster Paulien Cornelisse, een monoloog uit 'Zwaargewicht' (2002) van toneelschrijver Don Duyns èn een favoriete scène geacteerd door Marcel Musters. VPRO radio, donderdag 8 oktober live vanuit het Parooltheater in Amsterdam. Zaal open: 20.45 uur. Toegang gratis. Reserveren vereist. Uitzending op Radio 6 tussen 21 en 22 uur. Daarna als mp3 via radio6.nl.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
Groot Gedoe Boek

nieuw: De Groentevrouw Groot Gedoe Boek

Presentatie: 1 oktober, 18.00 – 19.00 uur in café Stanislavski, in de Stadsschouwburg  op het Leidseplein 26 in Amsterdam. André van Duin neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Met optredens van Marcel Musters (als Ergün), Mieke Stemerdink en Hans Leendertse.
Vrije toegang.


Een hilarisch boek vol stories, puzzels en doe-dingen!
Pas op bij het gebruik van dit Groot Gedoe Boek! Je kan er heerlijk mee aan de slag maar het is niet zonder gevaar. De situaties die je aantreft zijn bizar, venijnig en geweld wordt niet altijd geschuwd. Maar het is ook ontroerend en altijd vermakelijk. Dat wordt allemaal veroorzaakt door de hoofdpersoon: De Groentevrouw. Een eigenwijzer portret is nauwelijks denkbaar. Bedillerig is ze, maar ook ongekend vindingrijk in het bedenken van zinnige, maar vooral onzinnige remedies voor allerhande maatschappelijke kwalen. Haar creativiteit kent geen grenzen: een hondententoonstelling in je kamer, volstrekt absurde beelden voor de stad, een zelfbedachte therapie voor rookverslaafden. Hoe ze het doet, doet ze het, maar ze weet iedereen flink aan het werk te zetten. De lezer zal dit aan den lijve ondervinden. Het boek zit vol met puzzels, plak- en knipwerk en andere doe-dingen. En dan ook nog al die verhalen van haar. Hoe kom je erop?!
Groot Gedoe Boek is een hilarisch boek zonder weerga. Met dank aan dat krankzinnige mens: De Groentevrouw.

Met mugmetdegoudentand maakte Marjan Luif eerder de voorstellingen In de Rui, Pia & Roy in Concert, Benefiet en In de Lucht over de radiozender van Pia (Marjan Luif) en Roy Blanchard (Marcel Musters). In de zomer van 2008 stond Marjan Luif met Marcel Musters op de Parade met de voorstelling An en Ergüns samenzang.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   

OFFERS op tv met o.a. Maryam Hassouni en Marcel Musters

Dinsdag 29 september om 22.55 uur op Nederland 2 de film OFFERS uit 2005 van Dana Nechushtan. Maryam Hassouni kreeg hiervoor de EMMY award voor beste actrice.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
de avond van de film

Marcel Musters in De Avond Van De Grote Filmquiz

Woensdag 23 september om 20.30 uur op net 3 de jaarlijkse Avond Van De Grote Filmquiz. Waarin bekende Nederlandse acteurs (waaronder Marcel Musters en Tygo Gernandt) en actrices bekende filmscene's naspelen en improviseren op klassieke thema's. Ook worden zij uitgebreid getest op hun filmkennis aan de hand van fragmenten van nieuwe en oudere speelfilms. Gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. http://deavondvan.nps.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
staalkaart theater

Films in Wijken met o.a. Marcel Musters

Op 4, 12 en 13 september presenteert het Nederlands Film Festival: Films in Wijken, drie TOP-films van Nederlandse bodem die garant staan voor een hele avond zomers kijkplezier! 4 sept TAARTMAN, 12 sept VOX POPULI. In beide films speelt Marcel Musters een rol. De vertoningen vinden plaats op bijzondere (culturele) plekken in Utrecht, allen geheel in de openlucht. Alle voorstellingen zijn GRATIS te bezoeken.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
staalkaart theater

gesigneerde Hertenkamp- en Smoeder-dvd's te koop op vijf landelijke Uitmarkten

Voor het eerst slaan 28 toneelgroepen en productiehuizen de handen ineen om toneel meer op de kaart te brengen. Onderdeel van deze Zin in Toneel campagne is de Toneel Outlet-store. Hier worden t-shirts, tekstboeken, dvd's en andere toneelmemorabilia verkocht voor hele sympathieke prijzen. Mugmetdegoudentand verkoopt o.a gesigneerde dvd's van Hertenkamp en Smoeder. De Zin in Toneel-stand en de Toneel Outletstore staan met de toneelstaalkaart en actuele info van alle groepen op de Uitmarkten in Amsterdam (29/30 augustus), Den Haag en Rotterdam (6 september), Groningen (10 september) en Maastricht (13 september).
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
theater op televisie festival

Smoeder te zien tijdens
Theater op Televisie Festival

In het TF programma onderdeel Theater op Televisie wordt de Smoeder-film van Michiel van Erp vertoond. Naast deze film worden er nog andere registraties getoond in het Compagnietheater Amsterdam op 4, 5 en 6 september. De makers van de voorstelling Smoeder, Maria Goos en Michiel van Erp, verzorgen een inleiding voor de vertoning op zaterdag 5 september om 13.00 uur. Kaarten kosten € 8 en zijn online te bestellen.
programma TTV Festival (Theater op Televisie Festival).
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
kicks

Kicks met o.a. Marcel Musters op tv

Wanneer de jonge Marokkaanse rapper Redouan om het leven komt door een politiekogel, ontstaat er onenigheid over de toedracht. Het incident zet de maatschappelijke verhoudingen op scherp en de betrokkenen worden met verscheurende dilemma's geconfronteerd.
naar omroep.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
vrwzktknst

‘Vrw. zkt. Knst’ over Hannah en Martin op maandag 25 mei

‘Vrw. zkt. Knst’, het kunst- en cultuur programma van het digitale televisie kanaal Cultura.nl zendt maandag 25 mei om 21.00 uur een reportage uit over Hannah en Martin. Presentatrice Isolde Hallensleben bezocht Lineke Rijxman en Willem de Wolf in de Toneelschuur in Haarlem. Na 25 mei blijft het te zien op de site www.cultura.nl.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
Zadelpijn

telefilm Taartman met o.a Marcel Musters

Ben van Bommel (Jaap Spijkers) is een gepassioneerd banketbakker en zet hiermee de traditie van de familie voort. Als hij door een belastingschuld zijn zaak dreigt te verliezen, doet een goede vriend een voorstel. Het afleveren van tien kilo coke lijkt de oplossing. Ben's goede vriend Sjoerd (Marcel Musters) biedt aan zijn schulden af te lossen. Daarvoor moet hij een keer als drugskoerier optreden. Ben is een eerlijke man en voelt hier in eerste instantie niets voor. Als hij beseft dat hij in een keer van al zijn problemen af kan zijn, gaat hij toch overstag.
Uitgezonden op 19 april.
bekijk Taartman op uitzendinggemist.nl
interview met Marcel Musters
Taartman op telefilm.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
Zadelpijn

telefilm Zadelpijn met Lineke Rijxman herhaald

Voordat 12 april de nieuwe reeks telefilms van start gaat (met o.a. op 19 april Taartman met Marcel Musters en Jaap Spijkers) zendt de KRO opnieuw 'Zadelpijn' uit. Zeven vrouwen naderen de 50, maar zijn ondanks persoonlijke tegenslagen niet van plan hun ambities en dromen op te geven. Tijdens hun jaarlijkse fietsvakantie door Frankrijk wordt hun vriendschap zwaar op de proef gesteld. Met naast Lineke ook Monique van de Ven en Jacqueline Blom. 'Zadelpijn' is zondag 5 april om 20.15 uur uitgezonden op Nederland 2.
bekijk Zadelpijn op uitzendinggemist.nl
Zadelpijn op telefilm.nl
bekijk een fragment
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
10 voor taal

Marcel Musters en Don Duyns in 10 voor Taal

Marcel Musters en toneelschrijver Don Duyns hebben op 1 april met teamcaptain Richard Kemper 10 voor Taal gespeeld. Presentatie: Anita Witzier.
10 voor Taal op kro.nl
bekijk de uitzending op uitzendinggemist.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   

Smoeder op televisie

Vanaf 2004 speelden Maria Goos en Marcel Musters de voorstelling Smoeder. Brabanders Maria Goos en Marcel Musters zeggen: "Smoeder is dood." en vertellen daarover. Voor het allerlaatst in De Rode Leeuw in Ursem.

Michiel van Erp bewerkte Smoeder voor televisie. Naast de verfilming van de voorstelling heeft de filmadaptie Smoeder ook documentaire-elementen. Het fenomeen 'moeder' en de manier waarop het publiek de voorstelling ervaart, spelen een belangrijke rol in de televisieversie. Wat is het eigen verhaal van de bezoekers, hun band met hun moeder?

De film (geproduceerd door De Familie) is uitgezonden op 30 december 2008.
reportage en recensies
Lees, kijk en luister voor meer over moeders en Smoeder op de speciale smoederpagina op de website van de Mug.


Smoeder, nu op dvd!

De adaptatie van de voorstelling Smoeder gemaakt door Michiel van Erp verschijnt nu samen met de oorspronkelijke voorstelling op dvd.
NU bij de Mug, gesigneerde dvd's te koop
uit de pers: drie besprekingen (nieuw)
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
sticker sexappeal

landelijke tournee Sexappeal nog t/m 29 mei

Drie artiesten op leeftijd doen auditie voor de rol van hun leven. Ze hunkeren naar erkenning. Telkens weer proberen ze de jury te overtuigen van hun vele talenten. Keer op keer. Want als de jury beslist dat ze door mogen wordt alles anders. Dan begint het leven pas echt! Toch? … lees verder

nieuwe recensies en interviews:
8WEEKLY.nl 9 april, Op zoek naar erkenning met Idols-achtige toestanden, door Miranda ten Wolde
Haarlems Dagblad, 3 april, Marcel Musters steelt de show in 'Sexappeal', door Margriet Prinssen
De Telegraaf, 3 april, De ergste jury zit in je hoofd, door Esther Kleuver
GPD 28 maart, Hanneke Groenteman kilo's gelukkiger, door Carine Neefjes
ESTA, 20 maart, ‘Ik schrik nog steeds als ik mezelf in de etalageruit zie’, door Marleen Janssen
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
afm

Lineke Rijxman in Clash Der Recensenten

Dinsdag 26 mei tussen 15.00 en 16.00 uur gaat dramaturg Steven Peters in gesprek met Lineke Rijxman over de voorstelling Hannah en Martin. Clash Der Recensenten is een nieuw cultuurprogramma op Amsterdam FM en wordt geproduceerd en uitgezonden vanaf de vierde verdieping van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Luisteren kan op het tijdstip van de uitzending via de ether op 106.8 FM, de kabel 103.3 en online.
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
tijd voor max

Hanneke Groenteman bij Tijd Voor Max

Sexappeal-actrice Hanneke Groenteman was woensdag 25 februari te gast bij Sybrand Niessen en Martine van Os.
bekijk de uitzending op uitzendinggemist.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
Vuurzee II

Vuurzee II op tv

met o.a. Lineke Rijxman en Marcel Musters
Na de succesvolle eerste serie van 'Vuurzee', zijn de opnamen van 'Vuurzee II' afgerond. Net als in de eerste serie worden de hoofdrollen in 'Vuurzee II' gespeeld door onder meer Mark Rietman, Carine Crutzen, Lineke Rijxman, Ali Çifteci en Marcel Musters. De eerste 12 delen zijn drie jaar geleden door de VARA uitgezonden en sinds 11 november herhaald.

Vuurzee II vanaf zaterdag 31 januari om 21.30 uur op Nederland 1.
Vuurzee Vuurzee online
Vuurzee weblog
Vuurzee op Wikipedia
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
Een Blauwe Vrijdag

Beppe Costa speelt 'Een Blauwe Vrijdag'

T/m 28 maart speelt Sexappeal-acteur Beppe Costa zijn eerste solovoorstelling "Een Blauwe Vrijdag" door het hele land. Costa, van Italiaanse komaf, maakt de balans op van zijn twintigjarige verblijf in Nederland.
meer informatie en speellijst op orkater.nl
teaser
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
Beeld en geluid AWARD

Gooische Vrouwen wint Beeld & Geluid Award

Maandag 26 januari zijn de winnaars van de Beeld en Geluid Awards 2008 bekend gemaakt. Het derde seizoen van Gooische Vrouwen heeft de Beeld & Geluid Award Categorie Fictie 2008 gewonnen. Van het derde seizoen van deze televisieserie schreef Joan Nederlof de afleveringen 2 ("De doop") en 5 ("De Franse zanger").
www.beeldengeluid.nl
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
zoutvloed

Sterke Verhalen uit Zoutvloed met o.a. Marcel Musters (herh.)

Vanaf zondag 1 februari wordt deze achtdelige jeugdserie herhaald bij de VPRO op Nederland 3 om 18.20 uur. Marcel Musters speelt Sjoerd Kingma, vader van een van de kinderen.
weblogs.vpro.nl/zoutvloed
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
Quality Time

gastrol Lineke Rijxman in ’t Vrije Schaep

’t Schaep met de 5 Pooten heeft een opvolger: ’t Vrije Schaep. De nieuwe serie maakt een sprong in de tijd van de zestiger naar de zeventiger jaren. De vertrouwde personages keren terug, alleen nu niet in café ’t Schaep met de 5 Pooten in de Jordaan maar op een camping in de duinen.
Voor ’t Vrije Schaep zijn nieuwe scenario’s geschreven door Frank Houtappels en voor de liedjes is dankbaar gebruik gemaakt van Nederlandse liedjes uit die tijd.
’t Vrije Schaep, vanaf vrijdag 2 januari, om 21.10 uur bij de KRO op Nederland 1.
bekijk aflevering 4 (uitgezonden op 23 januari) met Lineke Rijxman als Jacqueline
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
schiffers

Marcel Musters als Podgast

Naast het draaien van veel goede muziek ontvangt Hans Schiffers in zijn radioprogramma Schiffers.fm een Bekende Nederlander, de zogenaamde Podgast. Maandag 9 januari was de eer aan Marcel Musters. Er staan 2 items online:
  1. Binnenkort staat Marcel Musters weer met Hanneke Groenteman in het stuk 'Sexappeal'. Hoeveel sexappeal heeft toneeldebutante Groenteman volgens Musters?
  2. Marcel Musters heeft voordat hij acteur werd vijf jaar in een psychiatrische inrichting gewerkt. Hoe heeft dit hem gevormd en welke heftige dingen heeft hij daar meegemaakt?
 
archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2009  pijltje naar boven   
marcel musters in hart en ziel

Marcel Musters in Hart en Ziel (ncrv tv)

Elke week brengt de NCRV samen met de Volkskrant het psychologisch magazine ‘Hart en Ziel’ op televisie. Voor iedereen die zichzelf en de wereld beter wil begrijpen.
Muziek raakt onze allerdiepste emoties en blijkt een spoor te trekken in de hersenen. Muziek is ook een drager van herinneringen. Hoe werkt dat? En waarom houdt de één van Bach en de ander van The Beatles? Henk Jan Honing is muziek-psycholoog. Hij doet onderzoek naar de relatie muziek en emotie. Hij, en andere muziekliefhebbers, zijn te gast bij Mieke van der Weij. Acteur Marcel Musters wordt psychologisch getest op zijn persoonlijkheid. Mieke confronteert hem met de testuitslagen.
Bekijk Hart en Ziel, aflevering 14: Muziek en emotie.

 

pijltje links terug  pijltje naar boven  ga verder verder terug in het archief