mugmetdegoudentand
(about the company, Arbeitsweise)
 
mugmetdegoudentand actueel projecten | werkwijze | mugweb | te koop | reacties | contact
niks

Vorige archief mugmetdegoudentand.nl Volgende

Deel 10: november en december 2003

 

archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2003    
foto varagids

De Polderlol-poll in Vara TV Magazine

Onder auspiciën van eminente comedy-juryleden Wilma de Rek (chef Media deVolkskrant), Bert van der Veer (ex-programmadirecteur RTL4 en Veronica en schrijver over het medium televisie) en Peter Heerschop (cabaretier) presenteert Vara TV Magazine: De tien beste Nederlandse comedy's aller tijden. Met op de vierde plaats HERTENKAMP!!
Lees hier het artikel uit Vara TV Magazine (week 43), geschreven door Geert-Jan Bron.

 

archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2003  pijltje naar boven   
paul brill

TV7 vermeldt als runner-up in de Volkskrant

Paul Brill -voorheen televisie recensent, maakt de balans op van drie jaar professioneel televisiekijken voor de Volkskrant. TV7 is hem niet ontgaan. 'Lang leve ...' van Michiel van Erp staat op de achtste plaats van zijn markantste tv-programma's lijstje. Lees zijn artikel 'Geen dwangbuis, geen treurbuis' uit de Volkskrant, 15 november 2003.

 

archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2003  pijltje naar boven   
uit de varagids

Vara TV Magazine: mugmetdegoudentand heeft potentie oude locomotief te vervangen

In Vara TV Magazine (week 44) verscheen een artikel van Gert Hage over de terugkeer van de VPRO naar de zondagavond. Daniëlle Lunenborg, de huidige bazin van VPRO heeft daar zo haar gedachtes over, Bert van der Veer ook! Hij haalt mugmetdegoudentand aan als een van 'creatieve teams die de potentie hebben die oude locomotief te vervangen'. Lees hier het hele artikel.

 

archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2003  pijltje naar boven   
grafiek 3 jaar website

www.mugmetdegoudentand.nl 3 jaar!

Op 25 november was mugmetdegoudentand.nl precies 3 jaar online. De website bestaat inmiddels uit 2537 files met een totale grootte van 87,2 Mb. De actueelpagina kreeg tot nu toe 33.585 bezoekers, de pagina van tv7 kreeg er 20.214 en de pagina van de Koekoeksclub 4726. In totaal kreeg mugmetdegoudentand.nl dus 58.716 "unieke" bezoekers! (24 nov. 2003)
Bekijk de grafiek met bezoekersaantallen.

 

archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2003  pijltje naar boven   
stand-in

STAND IN

Na een langdurige, moeizame casting-procedure zijn we er gelukkig toch nog in geslaagd om een redelijk gelijkende vervanging voor ons te vinden. We denken dat het niet heel erg zal opvallen, althans niet in storende mate. Het is misschien jammer dat we zelf helemaal niet meer aan toneelspelen toekomen, maar het is nou eenmaal de onbelangrijkste kant van deze business, dat zal iedereen beamen: acteren kan tegenwoordig iedereen. Dus als je dan moet kiezen dan is het logisch dat het simpelste klusje, de opvoering (ondanks dat we dat altijd met veel plezier en enthousiasme hebben gedaan), als eerste afvalt. We hopen natuurlijk dat we dat plezier en enthousiasme goed op onze talentvolle vervangers hebben weten over te dragen. Maar dit lijkt ons verreweg de beste oplossing voor iedereen.
Kas & de Wolf

Met Rutger Kroo als Kas en Bas Jilesen als De Wolf. M.m.v. Tara Elders, Kas & de Wolf.

Speellijst:
16 t/m 20 sept Frascati Amsterdam (prem. 18 sept). 25 sept Schouwburg Arnhem. 26 sept LAKtheater Leiden. 3 + 4 okt Toneelschuur Haarlem. 31 okt Lieve Vrouw Amersfoort. 4 t/m 8 nov Brakke Grond Amsterdam. 19 nov Lux Nijmegen. 21 nov Chassé Breda. 5 + 6 dec Grand Theatre Groningen. 9 + 10 dec Kikker Utrecht. 12 + 13 dec Schouwburg Rotterdam. 17 dec Theater ah Spui Den Haag.

 

archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2003  pijltje naar boven   

Ricky Koole in Bombsong

T/m 20 december speelt Ricky Koole de monoloog Bombsong van Thea Dorn in het Rozentheater in Amsterdam. Bombsong is een monoloog geschreven door Thea Dorn (vertaald door Tom Kleijn), wordt uitgebracht bij de Theatercompagnie en is geregisseerd door Theu Boermans. In september vond er in de Stadsschouwburg van Amsterdam het monologenfestival 'Dwarsdenken' plaats waar naast Bombsong nog vier andere monologen van de Theatercompagnie te zien waren. 23 Januari gaat haar muziektheatervoorstelling 'Ricky Koole Zingt' in première, en komt haar cd uit met de voor haar de mooiste liedjes! Ricky speelde bij de Mug met Marcel Musters in Play Back en met hem en Christine van Stralen in Zwaargewicht.
Kijk ook op www.rickykoole.nl

 

archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2003  pijltje naar boven   
Ik ben Willem

Kinderkast-televisieprijzen

De Kinderkast-vakjury bekroonde o.a. de dramaserie "Ik ben Willem". 'Ik ben Willem' is naar het oordeel van de vakjury sprankelend, dramatisch, eigentijds, goed geregisseerd, mooi gecast (o.a Willem Simons, Elsie de Brauw, Marcel Musters en Finn Poncin) en heeft een zeer innemende Willem in de hoofdrol. 'Ik ben Willem' is geregisseerd door Mijke de Jong en geproduceerd door Lemming Film voor de VPRO. De Kinderkast-vakjury 2003 bestond uit Willemien van Aalst, voormalig adjunct-directeur IDFA, Geertrui Coppens, regisseur, Tatum Dagelet, programmamaker, Niek Koppen, programmamaker, en Hans Smit, televisiejournalist en presentator. De vakjury heeft zijn keuze gemaakt uit 73 inzendingen: 27 fictieprogramma's en 46 non-fictieprogramma's van Nederlandse en Vlaamse publieke en commerciële zenders.
De Kinderkast-televisieprijzen zijn een gezamenlijk project van NIZW Jeugd en Stichting Cinekid en worden jaarlijks uitgereikt als stimulans voor goede Nederlandse kindertelevisie. Websites: www.cinekid.nl, villa-achterwerk.vpro.nl

 

archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2003  pijltje naar boven   
J.C. Superman

Suver Nuver met J. C. Superman

Suver Nuver brengt vanaf het najaar 2003 een echte Nederlandse soul-opera. Een muzikaal familiedrama vol bekende en onbekende soulcitaten, met Peer van den Berg, Dette Glashouwer, Henk Zwart en als gasten Joop van Brakel, Joke Tjalsma, Kathenka Woudenberg en anderen.
Op het eerste gezicht lijken wij te maken te hebben met een keurig en beschaafd gezin, maar achter die zorgvuldig opgebouwde façade broeit vermeend misbruik, jaloezie, haat en waanzinnigheid. Als de Pater Familias 'per ongeluk' door de jongste zoon wordt vermoord, probeert de familie krampachtig de deksel op de beerput te houden. Maar daarvoor is er teveel gebeurd. De ziel moet spreken, steunen, zuchten en schreeuwen. Oh Lord, please don't let me be misunderstood.
Een voorstelling in de traditie van Suver Nuver: als je denkt dat het niet erger kan, gaan ze nog een stapje verder.
Tom de Ket schrijft de teksten, Joop van Brakel en Roger Verhaard maken de muziek en Moniek Merkx regisseert. Suver Nuver staat vanaf 12 september 2003 in de theaters. Website: www.suvernuver.nl

 

archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2003  pijltje naar boven   
nicolets afscheid
Foto: Jan Giliam

Afscheid

Zondagavond 9 november nam mugmetdegoudentand met een daverend feest afscheid van zakelijk leider Nicolet Schouten. Zij is opgevolgd door Ton Schippers.

 

archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2003  pijltje naar boven   
nu-e-online

nu(e) online!

Naakte feiten - spelen met identiteit

 

archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2003  pijltje naar boven   
uitkrant

Uitkrant november over NU(e): 'Beetje Godard'

Marcel Musters is als acteur en maker betrokken bij NU(e) naakte feiten - spelen met identiteit, een serie performances van mugmetdegoudentand. Naaktfoto's van medewerkers van het gezelschap, gemaakt door fotografen Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin en negen geschreven portretten van de Franse schrijfster Stephanie Cohen vormen het uitgangspunt. "Ruim tien jaar geleden maakte Inez portretten van ons", zegt Musters. "Nu we allemaal rond de veertig zijn, wilden we dat nog een keer doen. Inez wilde ons absoluut naakt op de foto. Naaktfoto's van mensen van onze leeftijd zie je eigenlijk niet. De trend is sexy foto's van jongeren of mooie gerimpelde oude mensen. Zowel voor onszelf als voor het publiek is het moeilijk om er naar te kijken. Wij voldoen niet aan de esthetische norm: bijna iedereen is te dik of te rimpelig. Op basis van die fotosessie heeft Stephanie Cohen portretten geschreven, associatieve teksten die me aan Godard doen denken. We presenteren het materiaal in de vorm van performances waarin telkens een ander personage centraal staat. Bij de Mug hebben we de neiging om te relativeren. Maar dit maal kiezen we voor een serieuze toon." (LG)

 

archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2003  pijltje naar boven   

Zwaargewicht op tournee

Een voorstelling over grote lijven en grote gedachten, kilo's en kunde en andere gewichtige zaken.
 
De succesvolle lunchvoorstelling van mugmetdegoudentand en Bellevue Lunchtheater (première 2000, reprise 2002; alleen te zien geweest in Amsterdam!), gaat op veler verzoek op tournee.

Ricky Koole, Marcel Musters en Christine van Stralen spelen in een nieuw decor de 'extra large' versie van zwaargewicht. Met 'special appearance' van mevrouw Nel Corstanje (werkster Maria uit Hertenkamp en TV7).
Met en door Ricky Koole, Marcel Musters en Christine van Stralen. Regie/Tekstredactie: Don Duyns. Decor: X + L, Xander Vervoort en Leon van Boxtel. Styling: Marjolijn Rosendaal. Fotografie: Martien Mulder. Techniek: Bas Noldus.

"Puur speelplezier met 'Mug'"
Leidsch Dagblad (2003)

"Licht theater over zwaargewicht. Drie dikzakken over zichzelf, hun gewicht en hun avonturen"
Bekijk't (2003)

"Zwaargewicht, een wonderlijke, licht hallucinerende talkshow."
Vrij Nederland (2002)

"Ik ben laaiend enthousiast over 'Zwaargewicht'. De rollen: drie dikke mensen in een talkshow - een heel jong meisje, een middelbare vrouw en een man van onbestemde leeftijd - zijn uitmuntend bezet."
HP de Tijd (2000)
 
"Zwaargewicht is een luchtig, geestig niemendalletje waarin de volumineuze medemens nu eens niet op de korrel wordt genomen."
De Volkskrant (2000)

"Onderhoudend en grappig en bovendien uitstekend gespeeld."
De Telegraaf (2000)

Bezoek ook het gastenboek met meerdere reacties naar aanleiding van deze voorstelling. (En reageer zelf!)

Speellijst

September
Vr 5 / za 6 Toneelschuur, Haarlem 21:00 023-5173910
Di 9 t/m za 13 Frascati 2, Amsterdam 21:00 020-6266866
Za 27 LAKtheater, Leiden 20:30 071-5124890
Zo 28 De Verbeelding, Purmerend 20:30 0299-316815

Oktober
Wo 1 / do 2 Lux, Nijmegen 21:00 024-3816855
Do 9 t/m za 11 Huis a/d Werf, Utrecht 20:30 030-2315355
Do 30 Schouwburg, Arnhem 20:30 026-4437343

November
Wo 5 / do 6 Grand Theatre, Groningen 20:30 050-3140550
 

 

archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2003  pijltje naar boven   

Christine van Stralen wint gouden
beeld beste actrice in 'Dunya & Desie'

De 15 winnaars van de Nederlandse Academy Awards 2003 zijn 25 september bekend gemaakt tijdens het Nationaal Omroepgala, met in iedere categorie de uitreiking van HET GOUDEN BEELD. Het programma met bekendmaking van de winnaars wordt op 28 september uitgezonden bij RTL4. Website: www.goudenbeeld.nl.

 

archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2003  pijltje naar boven   
Koekoeksclub

Koekoeksclub t-shirt te koop

T-shirt met lange mouwen in maat L. (Ontwerp logo: Don Leo)
Bestel 'm snel! Meer info.

 

archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2003  pijltje naar boven   
afficheprijs

Affiche Tourist geselecteerd

De jongerenjury van de Nederlandse Theater Affiche Prijs (georganiseerd door Nederlands Theater Instituut) heeft het affiche van de voorstelling Tourist samen met 22 andere affiches geselecteerd als beste van seizoen 2002/2003. De twaalf nominaties van deze jongerenjury - samengesteld uit de redactie van Bekijk 't - worden op donderdag 30 oktober bekend gemaakt. Deze genomineerde affiches worden ook nog beoordeeld door scholieren in het hele land. Het affiche met de meeste stemmen wint de Nederlandse Theater Affiche Prijs. De bekendmaking hiervan wordt medio 2004 verwacht. Het affiche van Tourist is vormgegeven door Floor Koomen, fotografie: Martien Mulder.

 

archief mugmetdegoudentand.nl/actueel 2003  pijltje naar boven   
vuurtoren

Naar de Vuurtoren

Naar de Vuurtoren is gebaseerd op ´To the lighthouse´, het meesterwerk van Virginia Woolf uit 1927. Het boek is een web van associatieve gedachtestromen, en draait om de familie Ramsay en hun gasten. Zij brengen de zomer door in hun buitenverblijf, met uitzicht op de vuurtoren. Virginia Woolf beschrijft het samenzijn van dit gezelschap via de observaties van alle aanwezigen. De onderlinge verhoudingen worden als met een scalpeermes ontleed.
In de toneelbewerking staan Mrs. Ramsay en Lily Briscoe centraal. Lily maakt een schilderij van Mrs. Ramsay. Hun wederzijdse genegenheid is groot, maar onuitgesproken. Het publiek wordt deelgenoot van hun meest intieme gedachten, hun gedetailleerde observaties, oordelen en verlangens. De tijd lijkt stil te staan, het heden lijkt eeuwig te duren. Maar kan je de ander werkelijk kennen?
Nienke Rooijakkers staat bekend om haar voorliefde voor taal. Eerder maakte ze de succesvolle voorstelling ´Taal zonder mij´, een bewerking van het gelijknamige boek van Kristien Hemmerechts. Ook regisseerde ze eerder dit seizoen ´Geel behang van Charlotte Perkins Gilman.
Bewerking en regie: Nienke Rooijakkers. Spel: Stella Denier van der Gon en Maureen Teeuwen.
Toneelbeeld en video: Loek Geradts. Lichtontwerp: Dirk Blom. Dramaturgie: Judith Wendel. Techniek: Hans Boer. Producent: Atelier D. i.s.m. Stichting KILO. Speelperiode: 17 september t/m 18 november 2003, en 11 maart t/m 16 maart 2004.
Website: www.atelierd.nl

 

pijltje links terug  pijltje naar boven  ga verder verder terug in het archief